Gājējam draudzīgs zīme tiek piešķirta tūrisma pakalpojumu sniedzējiem visās 3 Baltijas valstīs, un arī šoreiz to saņēmuši vairāki tūrisma objekti Ventspils pusē.

Latvijā lēmumu par zīmi piešķiršanu pieņem īpaša komisija kurā ir 13 dalībnieki – gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Maija beigās notika trešā Gājējam draudzīgs komisijas sēde Latvijā. Tika pieņemts lēmums zīmi piešķirt 53 uzņēmumiem, kuri atbilda kritērijiem, no kuriem 20 uzņēmumiem bāzēti Kurzemē. Mūspusē šo atzinību saņēma atpūtas vieta Buki, kempingi Liepene un Senči, atpūtas komplekss Vējciems, apartamenti Marbella Rezidence un Marijas nams, kā arī viesu nams Marbella.

Jāatgādina, ka martā Ventspils pusē zīmi Gājējam draudzīgs saņēma Ventspils Tūrisma informācijas centrs un četras Ventspils novada naktsmītnes: Pilsberģu krogs, brīvdienu mājas Atvari un Zemzari, kā arī apartamenti Jūrkalne Šalkas.

Šī zīme parāda, ka uzņēmējs zina un respektē kājāmgājēju vajadzības. Ar to saprotot, ka uzņēmējs piedāvā īpaši kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram: informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, agrās brokastis, pusdienas līdzņemšanai, elektroierīču uzlādi, iespēju izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu tik svarīgos pakalpojumus kājāmgājējiem. Šo zīmi var saņemt naktsmītņu, ēdināšanas un tūrisma informācijas pakalpojumu sniedzēji, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus.

Uz nākamo komisijas sēdi, kas tiek plānota 2021. gada septembrī, zīmes saņemšanai varēs pieteikties pakalpojumu sniedzēji no visas Latvijas neatkarīgi no tā, kāds pārgājienu maršruts vai taka atrodas viņu tuvumā. Pieteikumus no Kurzemes aicinām sūtīt uz e-pastu aija.neilande@kurzemesregions.lv. Ar Gājējiem draudzīgs / Hiker-friendly zīmi un tās piešķiršanas kritērijiem var iepazīties ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: