Līgo un Jāņi ir vieni no gaidītākajiem svētkiem Latvijā. Sagaidot vasaras saulgriežus, Ventspils un arī novads iemirdzēsies ugunskuru gaismās un skanēs Līgo dziesmas. Lai lustīgāka svinēšana, Ventspils TIC ir apkopojis pasākumus un aktivitātes, kas notiks Līgo svētku laikā.

Sestdien, 19. jūnijā un trešdien 23. jūnijā Ventspils Tirgus laukumā norisināsies Līgo svētku tirgus, kur būs iespēja iegādāties dažādus vietējo lauksaimnieku gardumus, ko likt uz svētku galda. Tāpat būs iespēja iegādāties dažādas Jāņu zāles un vainagus, ar ko rotāties, svinot vasaras saulgriežus.

20. jūnijā ikviens tiek aicināts ieskandināt Līgo svētkus, piedaloties individuālajā ātruma izturības treniņā, kas notiks Ventspils Zilā karoga pludmalē. Starts un finišs paredzēts Medņu ielas galā pie Ventspils centrālās pludmales ieejas. Starts paredzēts pa 20 dalībniekiem. Pirmie startēs plkst. 16, bet noslēdzošie ap plkst. 19. Katrs dalībnieks var izvēlēties sev piemērotu distances garumu 2km, 4km, 6km vai 8km, kas jānorāda piesakoties. Pieteikšanās treniņam obligāta līdz 18. jūnijam plkst. 17 uz e-pastu: andrisvalerts@gmail.com, sūtot dalībnieka vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, telefona numuru un izvēlēto distanci.

21. jūnijā Piejūras brīvdabas muzejā notiks Zāļu diena, kur ikviens ir aicināts ielīgošanas pastaigā muzeja teritorijā. Dzīvajās Līgo ekspozīcijās piedalīsies Liepājas aktrišu kopa ''Atštaukas'', notiks zirgu meistarības paraugdemonstrējumi un izrādes, kā arī būs aplūkojami mājdzīvnieki un Ventspils Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde. Apgūt senās līgošanas tradīcijas varēs kopā ar Ventspils Kultūras centra amatiermākslas kolektīviem un Līgo saimi. Ieeja pasākumā ir maksas un pasākuma apmeklētājiem, izņemot bērnus līdz 12 gadu vecumam, jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcināciju vai izslimošanu apliecinošs sertifikāts vai negatīva Covid-19 testa sertifikāts.

22. jūnijā Ventspils Jauniešu mājā aicina aktīvākos Līgotājus doties atzīmēt vasaras atgriešanos un ieskandināt svētkus Līgo Nakts velobraucienā, dzenot sauli no Ventspils pilsētas centra, līdz Būšnieku ezeram. Starts plkst. 21 Tilta dārzā. Viss, kas nepieciešams, lai piedalītos, ir velosipēds.

23. jūnijā no plkst. 10 līdz 12 Ventspils ielās dosies Līgo vilcieniņš, kurā kora ''Kaiva'' dziedātāji izdziedās skaistākās Līgo dziesmas. Pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti doties pirms pusdienas pastaigā un varbūt tapsi izjokots un izzobots ar asprātīgām, krāšņām un varbūt arī nerātnām, un nešpetnām četrrindēm. Bet varbūt tiksi paslavēts un uzmundrināts, novēlot izdošanos visās dzīves gaitās.

Saulgriežu ugunis iemirdzēsies Ventspils novada Piltenes pils parkā 22. jūnijā no plkst. 23. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt Līgo dziesmas un mūziku, nodot savas vēlmes visumam ar dzintara putekļu palīdzību, ieskandināt gongu un sildīties dzīvās uguns siltumā.

No 23. līdz 28. jūnijam Tārgalē, Ancē, Zlēkās un Piltenē notiks autofotoorientēšanās pasākums no ''Jāņiem līdz Pēteriem''. Šajā laikā ikviens, kuram ir automašīna, saņemot karti, varēs doties izzinošā braucienā pa grants, asfalta un mežu ceļiem. Dalībniekiem nebūs jāapmeklē visi norādītie objekti, bet jāsavāc maksimāli daudz punktu, veicot uzdevumus kontrolpunktos. Kartes un uzdevumu lapas izsniegs 23. jūnija rītā. Pieteikties var līdz 22. jūnijam, aizpildot anketu, kas atrodama nolikumā, bet arī turpmākajās dienās, ja radīsies interese par autofotoorientēšanos Piltenē, Zlēkās, Ancē un Tārgalē, varēs saņemt karti un doties ceļā, pārbaudot savu erudīciju un fiziskās spējas.

Lasi vēl

Komentāri (16)

  • -4
    Pipars 18.06.2021, 14:07:11

    Bet vakar pa LR1 radio teica ,ka muzejos nevajagot nekādus sertifikātus?????
    Vai ta muzejs ar piedalās diskriminējošos pasākumos???
    "Ieeja pasākumā ir maksas un pasākuma apmeklētājiem, izņemot bērnus līdz 12 gadu vecumam, jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcināciju vai izslimošanu apliecinošs sertifikāts vai negatīva Covid-19 testa sertifikāts."

  • -6
    Marta P 19.06.2021, 12:33:19

    Ikdienā ejot uz muzeju jau nē, bet tur būs zāļu diena, tad cilvēku būs vairāk, līdz ar to var sanākt pulcēšanās un tad arī ir tie noteikumi par sertifikātu pārbaudēm! Tā jau nav diskriminācija, bet rūpēšanās par apmeklētāju drošību!

  • -1
    Pipars 20.06.2021, 08:15:01

    Kāda tur drošība,vakcinēts tieši tāpat var saķērt vīrusu un aplipināt ar to citus.
    Tā kā var teikt ka vakcinēts ir bīstamāks apkārtējiem nekā nevakcinēts

  • -1
    Kriska 18.06.2021, 17:14:18

    "Iemirdzēs ugunskuros" - kādos ugunskuros? Viens ugunskurs pa visu pilsētu!! Padomju laikos aiz Celtnieku ielas no Talsu ielas līdz Siguldas ielai varēja saskaitīt ap 100 ugunskuru. Pārventa "mirdzēja"!!

  • -2
    Barons (Freiherr) 18.06.2021, 17:59:20

    Krisk kundz.
    Un pa Dziesm-Svētk Laukum gāj lustig,le zinat.
    Bij kurinat iekš Ugun-kur vecc Auto riēp.

  • -5
    Marta P 19.06.2021, 12:35:01

    Vispār ir liels karstums un sausums -būtu cītīg jāizvērtē vai vajag kurināt daudz tos ugunskurus, ka nesanāk kāda nelaime!

  • -4
    Esmeralda 18.06.2021, 17:32:40

    Brīvdabas muzejā jāuzrāda sertifikāts ?!? Tiešām ? Pasākums taču notiek ārā brīvā dabā ! Tad jau pa ielu arī nedrīkst iet .

  • -6
    Marta P 19.06.2021, 12:46:18

    Kuģītī jau Tu ar sēd uz soliņa, laukā, brīvā dabā, bet sertifikāts jāuzrāda. Ja cilvēki tiek aicināti un pastāv iespēja par pulcēšanos, tad lai būtu droši - ir jāuzrāda sertifikāts!

  • -2
    an2ru2 19.06.2021, 13:36:36

    Beidz Marta P tēlot apdalīto. Šeit ar drošību nav ne mazākā sakara, šeit tiek mēģināts atstrādāt scenāriju par priekšrocībām.

  • -1
    Marta P 21.06.2021, 14:15:48

    Valstī ir noteikumi, gan šajā sakarā, gan, piemēram, ka auto nevar vadīt alkohola reibumā - jūs, protams, varat to saukt par brīvības ierobežošanu, vai scenāriju par priekšrocībām, bet var būt varat padomāt soli tālāk par savu egoismu un padomāt par sabiedrību kopumā?
    Alkoholiķi, īpaši tie kam patīk vadīt auto kunga prātā ir pārliecināti, ka viņus ierobežo un ka viņi nevienu neapdraud, jo nebaidās no tiem, kas brauc skaidrā un no tiem kas reibumā, un ir pārliecināti, ka visiem, kas baidās no iereibušiem vadītājiem ir jāsēž istabā un jābaidās.. Un tā par ir ar cilvēkiem attiecībā uz covid - ir kas saprot noteikumus, ir kas tiem piekrīt un ir kas tiem nepiekrīt...Bet apgalvot, ka jāsēž mājās ir tiem, kas rūpējas gan par savu, gan apkārtējo veselību un dzīvību ir egoistiski.
    Un pārmest, ka Muzejs ar Kultūras centru IEVĒRO noteikumus ir vēl absurdāk!

  • 0
    Esmeralda 19.06.2021, 13:40:11

    Marta P. Es domāju, ka man muzejā nav jāsēd solu rindās , es vienkārši pastaigājoties un baudot dabu , arī varu skatīties pasākumu un nevienam es netuvotos tuvāk par 2m.

  • -1
    Marta P 21.06.2021, 14:17:06

    Bet ej un staigā katru mīļu dienu. Bet dienā, kad ir pasākums, tad vai nu pielāgojies noteikumiem vai sēdi biksēs un neej!

  • -4
    Ventspils Kultūras centrs 19.06.2021, 13:55:17

    Informējam, ka šajā gadījumā muzeja teritorijā tiek organizēts pasākums "Zāļu vakars".
    Organizējot pasākumus, nepieciešams ievērot visus šī brīža Ministru kabineta noteikumus. Tie paredz, ka pasākumā var piedalīties apmeklētāji, kuri var uzrādīt derīgu sertifikātu par vakcināciju, derīgu sertifikātu par pārslimošanu vai derīgu negatīva Covid-19 testa sertifikātu, un bērni līdz 12 gadu vecumam.

  • -1
    Elviss22 20.06.2021, 08:57:00

    Nu tur jūs tos apmeklētājus varēsiet saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, mana ģimene principiāli dēļ tām prasībām neies un ceru ka citi tāpat ignorēs šo visu,

  • 0
    Kriska 19.06.2021, 15:03:33

    Punkts! Vairs nav par ko runāt!!

  • -8
    Ventspils muzejs 19.06.2021, 15:15:26

    Ikdienā jebkuram interesentam ir iespēja apmeklēt muzeju, bet muzeja teritorijā rīkotajos pasākumos tāpat tiek ņemti vērā valdības pieņemtie noteikumi un publiskus pasākumus arī muzeja brīvdabas teritorijās var apmeklēt tikai tie cilvēki, kas var uzrādīt digitālo Covid-19 sertifikātu. Pasākumus kopā ar vecākiem var apmeklēt arī bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti, pārslimojuši, un viņiem nebūs jāveic Covid-19 tests.
    Nepieciešamo sertifikātu var uzrādīt digitālā formā vai izdrukātā veidā. Pasākuma organizētāji pārbaudīs sertifikāta derīgumu, skenējot sertifikāta QR kodu. Bērniem līdz 12 gadu vecumam var lūgt apliecināt vecumu, tāpēc labāk, ja arī viņiem ir līdz kāds personu apliecinošs dokuments.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: