XII Starptautiskais vokālistu konkurss ''Talsi uzdot toni 2021" noslēdzies ar Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu panākumiem.

Emīlija Reitere pedagoga Rinalda Kandalinceva atbalstīta, ieguva Grand Prix kā akadēmiskā žanra solists.

''Jauna, talantīga un centīga - tāda ir Emīlija, kuru daba apveltījusi ar brīnišķīgu dāvanu. Viņai dota skaisti tembrēta balss, ko tikai jāturpina kopt un jāļauj tai pilnībā uzplaukt. Man ir prieks par to, ka varu Emīlijai palīdzēt šajā ceļā. Domāju, ka viņas vārdu nākotnē dzirdēsim vēl ne reizi vien.'' - tā par Emīlijas sniegumu saka skolotājs Rinalds Kandalincevs.

Vokālais ansamblis ''Mazā prinča planētas'' ieguva Grand Prix nominācijā ''Ansambļi'' savukārt ansamblis ''Cita planēta'' - 2. vietu. Ansambļu vadītājas Anitra Niedre un Rudīte Tālberga ieguva godpilno apbalvojumu ''Labākais pedagogs''. Abām skolotājām ir vēl vairāki iemesli priecāties - Sāra Tālberga ieguva 1. un Sofija Davidova 2. vietu, kā akadēmiskā žanra dziedātājas. Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadībā Sofijas Davidovas un Nikas Davidovas duets ieguva 1. vietu. Arī kolēģes Agneses Korvstilevas darbs vainagojies panākumiem - skolotājas audzēkne Beāte Gērena ieguva 2. vietu savā akadēmiskā žanra grupā.

''Visi esam ļoti gandarīti par piedalīšanos konkursā, jo šī ir mūsu ansambļa debija pasākumā, kurā mūs nopietni vērtē Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki, turklāt liels prieks, ka novērtējums ir augsts, kas motivē cītīgi darboties arī turpmāk. Lielisks piedzīvojums, noslēdzot aizvadīto darba cēlienu!'' - tā par Ventspils Mūzikas vidusskolas vokālistu ansambļa iegūto 1. vietu nominācijā ''Akadēmiskā žanra dziedātāji'' izsakās tā vadītāja Astra Plostniece.

Ansambļa sastāvā - Marta Liepiņa, Ketrīna Grīga, Lāsma Bērziņa, Nikolass Funo, Niklāvs Neimanis un Eduards Siliņš. Ar video un skaņas apstrādi ansamli atbalstīja skolotājs Sergejs Zolotovs.

Pandēmijas dēļ konkurss notika attālināti, konkursam tika iesūtīti 101 video. Ierakstos piedalījās 164 dziedātāji no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Vācijas. Konkursantus atbalstīja 49 pedagogi.

Dalībnieku sniegumu vērtēja izcila žūrija: LTV režisors Arvīds Babris, dziedātājs Intars Busulis, Latvijas Nacionālās operas solisti Dana Bramane un Raimonds Bramanis.

Arvīds Babris: ''Es ļoti novērtēju un izprotu visu šīgada dalībnieku, skolotāju un vecāku veikumu, jo pašam mājā ir "attālinātās" dejotājas, un tāpēc ar visu atbildības sajūtu noliecu galvu katra dalībnieka un viņa komandas priekšā.''

Dana Bramane: ''Mīļie bērni, jaunieši un skolotāji! Jūs katrs esat individualitāte, personība. Saglabāt un nemainīt, nesamākslot un nesabojāt , kas ielikts jau no dzimšanas, nav viegli, bet tomēr...saglabājam to bagātību un individualitāti, tieši jūsu katra balss odziņu līdz galam, lai kā gribētos kādam līdzināties, jo tieši tas ir tas, kas padara jūs neatkārtojamus, interesantus, spilgtus un īpašus!''

Intars Busulis: ''Man liels prieks, ka arī šogad konkurss notika un konkursā piedalījās tik daudz dziedāt griboši, strādāt griboši, atraktīvi un kolosāli jaunieši. Skatoties video es redzu, ka mums aug jaunā Latvijas radošā un dziedošā paaudze. Tas ir super! Paldies pedagogiem. Žēl protams, ka nesatikāmies klātienē un nevarējām aprunāties. Tas gan ļoti pietrūka.”

Raimonds Bramanis: ''Man ir patiess prieks par šo konkursu, kas ir devis lielisku iespēju šajos dīvainajos un brīžiem pat grūtajos apstākļos, kādus šobrīt piedzīvojam, parādīt sevi tik daudziem bērniem un jauniešiem. Es ticu, ka daļa no viņiem kļūs par lieliskiem māksliniekiem, daļa nesīs mūziku sev sirdī visu dzīvi, taču pāri visam ir mūzikas mīlestība, kas caurstrāvo konkursā redzēto un dzirdēto. Par to patiess prieks! Es no sirds novēlu, lai šis konkurss jaunajos un topošajos māksliniekos iededz vēl lielāku dziedāt gribēšanas dzirksti un paver jaunus apvāršņus, dod impulsu jauniem panākumiem mūzikā!''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: