Izglītības un zinātnes ministrija jaunajam mācību gadam piedāvājusi trīs mācību procesa īstenošanas modeļus - A, B un C. Šobrīd plānots 2020./2021. mācību gada mācību procesu Ventspils pilsētas pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs organizēt pēc A, jeb klātienes modeļa.

Ventspils pilsētas dome, 28. augustā, pieņems lēmumu par iespēju mācību procesā iekļaut attālināto apmācību elementus, kā arī par rīcību epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās gadījumā.

A modelis, jeb klātienes modelis paredz, ka gadījumā, ja skola var nodrošināt visas epidemioloģiskās drošības prasības, piemēram, distancēšanos, higiēnu, veselības stāvokļa uzraudzību un skolēnu plūsmu, mācības notiek klātienē. Vienlaikus var tikt izmantoti attālinātā mācību procesa elementi 7. līdz 12. klašu posmā, 20% mācību laika organizējot ar attālinātā mācību procesa elementiem. Savukārt 1. līdz 6. klašu posmā šāda iespēja nav paredzēta.

Pilsētas skolas šobrīd strādā pie savu iekšējo normatīvo aktu izstrādes, kas balstīsies uz četriem pamatprincipiem - informēšana, higiēna, veselības stāvokļa uzraudzība un distancēšanās.

Sniedzot atbalstu skolām, Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde izveidojusi vadlīnijas Covid-19 infekcijas ierobežošanas pamatprincipu un no tiem izrietošo prasību ievērošanai Ventspils pilsētas izglītības iestādēs, kas izmantojamas kā ieteikumi, izstrādājot katras izglītības iestādes normatīvos aktus. Vadlīnijas iespējams apskatīt Izglītības pārvaldes mājaslapā.

Izglītības pārvalde lūdz sekot līdzi sīkākai informācijai par katras skolas mācību nodrošināšanas kārtību katras attiecīgās iestādes mājaslapā un sociālajos tīklos, kā arī E-klasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: