Covid-19 izplatīšanās risku apstākļos Latvijas lielās skolas mācības pārsvarā organizēs rīta un vakara maiņās vai pamīšus pa nedēļām, pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks.

Catlaks atgādināja, ka galvenais ieteikums skolām ir samazināt skolēnu iespējamo kontaktpersonu loku, lai infekcijas gadījumā karantīnā nav jādodas visai skolai, bet gan šaurākam personu lokam.

1. līdz 6. klašu skolēniem VISC iesaka mācības organizēt klātienē.

Lielākās problēmas šajos apstākļos ir mācību darbu organizēt lielajās skolās. Catlaks atzīmēja, ka skolas šīs nedēļas laikā vēl sniegs detalizētu informāciju par saviem plāniem, taču līdzšinējās sarunās pamatā izskanējuši divi varianti - darbs maiņās vai klašu mācīšanās pamīšus, kad vienu nedēļu skolu apmeklē vienas klases, bet otra puse mācās attālināti, savukārt nākamajā nedēļā notiek maiņa.

VISC vadītājs uzsvēra, ka Zinību dienā skolām jāievēro normas, kas noteiktas publisku pasākumu rīkošanai. VISC rekomendē šāda veida pasākumus rīkot brīvā dabā.

Lūgts vērtēt, vai šajos apstākļos skolas ir gatavas jaunā kompetenču satura ieviešanai, Catlaks atzina, ka Covid-19 situācija jaunā satura ieviešanu apgrūtināja, taču viņš cer, ka negatīvā ietekme nebūs tik būtiska, lai process būtu apturēts.

Catlaks vērtēja, ka Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi palīdzējuši skolēniem apgūt divas svarīgas jaunā satura komponentes - pašvadītu mācīšanos un digitālās prasmes.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -6
    Latvija pāri visām! 24.08.2020, 11:23:02

    #covidshowforever

  • 0
    Pipars 25.08.2020, 16:20:45

    Un kas paredzets Ventspilī???

  • 0
    Neue.Ordnung 25.08.2020, 17:22:42

    Cik lielu skolu ir Ventspilī?

  • 0
    ^^—^^ 26.08.2020, 09:05:41

    Šķiet Ventspilī tik ļoti lielu skolu nav. bet redzēs, ko izlems dome, jo piektdien domes sēdē ir jautājums "Par mācību procesa organizēšanu Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs Covid-19 izplatības laikā".

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 26.08.2020, 13:36:46

    Labdien!
    Izglītības un zinātnes ministrija piedāvājusi trīs mācību procesa īstenošanas modeļus (A, B un C). Šobrīd plānots 2020./2021. mācību gada mācību procesu Ventspils pilsētas pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs organizēt pēc A jeb klātienes modeļa, paredzot iespēju nepieciešamības gadījumā izvērtēt situāciju un pieņemt lēmumu par izmaiņām mācību procesa organizēšanā un organizēt to daļēji vai pilnīgi attālināti. Lai netraucētu interešu izglītības norisi šobrīd nav plānots organizēt mācību procesu maiņās. Aktīvi sekosim līdzi situācijai mūsu pilsētā un valstī kopumā.
    Pilsētas skolas šobrīd strādā pie savu iekšējo normatīvo aktu izstrādes, kas balstīsies uz četriem pamatprincipiem – informēšana, higiēna, veselības stāvokļa uzraudzība un distancēšanās.
    Aicinām skolēnus, pedagogus, vecākus un sabiedrību kopumā būt atbildīgiem un ievērot piesardzības pasākumus, jo mūsu kopējs mērķis ir nodrošināt izglītības ieguvi klātienē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: