Kopš pavasara sezonas sākuma Būšnieku ezera dabas taku ir apmeklējuši vairāk nekā 22 700 cilvēku, par ko liecina apkopotie elektroniskā apmeklētāju skaitītāja dati.

Ventspils Būšnieku ezera dabas takas apmeklējums ik gadu turpina augt. Kopš dabas lieguma ''Būšnieku ezera krasts'' infrastruktūras pilnveidošanas un labiekārtotā veloceliņa atklāšanas 2018. gada, to apmeklējuši jau vairāk nekā 52 800 cilvēku.

Šogad dabas taku apmeklējuši jau 22 700 cilvēku; no 25. marta - 1052, aprīlī - 5107, maijā - 5108, jūnijā - 4438, jūlijā - 3664, augustā - 3331 cilvēku. Šogad visvairāk dabas taku apmeklēja 10. maijā - 357 apmeklētāju. Salīdzinoši 2019. gadā šajā pašā periodā taku apmeklēja 12 811 cilvēku. Dabas takas uzskaites sistēma turpinās uzskaiti līdz pat novembrim.

Pilnveidojot infrastruktūru dabas liegumā, tika īstenota gājēju un veloceliņa izbūve no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai, ezera purvainajā krasta zonā izveidota gājēju laipa un skatu platforma putnu vērošanai, kā arī veselības taka ar vingrošanas stendiem, padarot ezera krasta apmeklējamu, visiem aktīvās atpūtas cienītājiem.

Apmeklētāju intensitāti ik dienu reģistrē dabas takā izvietotais elektroniskais apmeklētāju skaitītājs, kas tiešajā laikā fiksē katru apmeklētāju. Elektroniskais skaitītājs ir novietots tā, lai netiktu pieskaitīti dzīvnieki. Ierīces uzskaites joslas platums ir astoņi metri, un tā veic uzskaiti ar infrasarkanā stara palīdzību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: