Šajā nedēļas nogalē, no 27. līdz 29. augustam Ventspilī notiks starptautisks kērlinga turnīrs ''Ventspils kauss 2020''. Kērlinga komandas Olimpiskā centra ''Ventspils'' ledus hallē jau 19. reizi cīnīsies par Ventspils kausu.

Šogad sacentīsies 24 komandas ar spēlētājiem no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas, tajā skaitā trīs Ventspils kērlinga kluba komandas, divas junioru komandas ''Ice Storm'' un ''Hot shots'' un Latvijas sieviešu senioru izlase VKK/Millere.

No viesu komandām, īpaši jāatzīmē Latvijas komanda ForUs, kas iepriekš jau trīs reizes šajā turnīrā ir izcīnījusi ventspilnieku dāvāto kausu.

Kā ierasts kērlinga amatieru turnīros, vienotā konkurencē sacentīsies vīriešu, sieviešu, junioru, senioru, jauktās un ratiņkrēslu komandas. Spēles norisināsies pēc Pasaules Kērlinga Federācijas (WCF) noteikumiem.

Ceturtdien un piektdien komandas sākotnēji pirmās divas spēles aizvadīs divās grupās. Pirmajā spēlē sacentīsies komandu pāri, kas izvēlēti iepriekš notikušas izlozes rezultātā. Jau pēc pirmās spēļu kārtas komandas tiks sarindotas vietu secībā (punkti, uzvarētie endi, akmeņi), iegūstot savus nākamo spēļu pretiniekus pēc nosacījuma - jo augstāka vieta, jo stiprāks pretinieks.

Uz trešo spēli abas grupas tiks apvienotas, bet pēc trīs spēļu rezultātiem, komandas tiks iedalītas Zelta, Sudraba un Bronzas grupās.

Sudraba un Bronzas grupas komandas aizvadīs kopumā piecas spēles, bet Zelta grupā iekļuvušās komandas par vienu spēli vairāk - lai noskaidrotu turnīra uzvarētāju, labākās astoņas komandas izspēlēs finālturnīru. Zelta grupas uzvarētājs iegūs turnīra Ventspils kauss 2020 uzvarētāja titulu un lielo kausu, bet komandas Sudraba un Bronzas grupās cīnīsies par mazajiem kausiem.

Turnīra atklāšana notiks ceturtdien, 27. augustā plkst. 20.20.

27. augustā:
Plkst. 15.20 - A grupas spēles;
Plkst. 18 A - un B grupas spēles;
Plkst. 21 - A un B grupas spēles.

28. augustā:
Plkst. 8 - A un B grupas spēles;
Plkst. 10.30 - A un B grupas spēles;
Plkst. 13 - Spēles;
Plkst. 15.30 - Spēles;
Plkst. 18 - Zelta grupas spēles.

29. augustā:
Plkst. 8 - Bronzas grupas spēles;
Plkst. 10.30 - Sudraba un Zelta grupas spēles;
Plkst. 13 - Zelta un Bronzas grupas spēles;
Plkst. 15.30 - Sudraba un Bronzas grupas spēles;
Plkst. 18 - Zelta grupas fināls un Sudraba grupas spēle par 1.vietu grupā.
 
Uz turnīra spēlēm skatītājiem ieeja būs bez maksas. Interesentiem tiks nodrošināta iespēja operatīvi sekot līdzi visu turnīra spēļu rezultātiem internetā Latvijas Kērlinga asociācijas mājaslapā www.curling.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: