Saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības COVID-19 profilakses pasākumu nodrošināšanu un, izpildot Izglītības un zinātnes ministrijas ieteikumus, Ventspils Tehnikums, sākot no 16. marta, mācību procesu nodrošinās attālināti.

''Šāds lēmums pieņemts, gan domājot par mūsu izglītības iestādes audzēkņu, gan kopējo sabiedrības drošību, ņemot vērā, ka mūsu skolā mācās jaunieši no dažādām vietām Latvijā,'' norāda Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere-Davidova.

Skolas direktore uzsver, ka izglītības iestādēm prioritāri ir jārūpējas par audzēkņu drošību un veselību un jāizmanto 21. gadsimta piedāvātās attālinātās izglītošanās iespējas. Ir veikta audzēkņu aptauja par iespēju piedalīties attālinātās apmācības procesā, šīs aptaujas rezultāti ņemti vērā mainot mācību procesa norisi.

''Ventspils Tehnikums aktīvi seko līdzi notikumiem saistībā ar COVID-19 izplatību, un skolas kolektīvs ir gatavs operatīvi pieņemt nepieciešamos lēmumus saistībā ar nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem, vienlaikus pēc iespējas pilnvērtīgi nodrošinot mācību procesu,'' skaidro K.Vāgnere-Davidova.

Ventspils Tehnikumā izveidota darba grupa, kas nodrošina rīcības plāna īstenošanu COVID-19 profilaksei.

Ņemot vērā, ka profesionālās izglītības iestādēs nav pavasara brīvlaika, pedagoģiskās padomes sēdē pieņemts vienbalsīgs lēmums attālinātās mācīšanās metodi izmantot četras nedēļas.

Vienlaikus Ventspils Tehnikums nodrošinās angļu valodas eksāmena norisi, ja vien Valsts izglītības satura centrs nesniegs norādes par izmaiņām saistībā ar eksāmena norisi.

Jautājumu gadījuma var sazināties ar Ventspils Tehnikumu izmantojot info@ventspilstehnikums.lv vai zvanot pa tālruni +371 636 22 663

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: