Lai pasargātu pacientus, personālu un iedzīvotājus no iespējamās inficēšanās, kā arī mazinātu Covid-19 izplatību, "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" Ventspilī un tās filiālē Talsos no šodienas, 17. marta tiks ierobežota veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, informēja slimnīcā.

No šodienas plānveida operācijas un pacientu uzņemšana plānveida ārstēšanai stacionārā un dienas stacionārā tiek pārcelta līdz brīdim, kad situācija valstī normalizēsies. Patlaban slimnīcas darbinieki prognozē operāciju pārcelšanu līdz šī gada 14. aprīlim. Laiks operāciju atjaunošanai tiks precizēts, ņemot vērā rekomendācijas no Slimību profilakses kontroles centra un Veselības ministrijas par vīrusa izplatību, sacīja slimnīcas pārstāve.

Talsu filiāles slimnīcā uz laiku tiek pārtrauktas ambulatorās konsultācijas pie arodārsta.

Slimnīcas pārstāve uzsvēra, ka patlaban slimnīcu darbinieki apzina visus pacientus, kam tika plānotas plānveida operācijas Ventspilī un filiālē Talsos vai arodārsta konsultācijas filiālē Talsos. Slimnīca aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un pacietīgiem. Pašlaik esot jāapzina liels pacientu skaits, tādēļ reģistratūras tālrunis var būt noslogots.

Stacionārā veselības aprūpe slimnīcas nodaļās tiek nodrošināta ierastajā kārtībā, tajā skaitā dzemdību palīdzība, bet ir pārtraukti pacientu apmeklējumi, kā arī nav atļauts dzemdībās piedalīties pavadošajām personām.

Slimnīcā ir liegta stacionāra pacientu apmeklēšana slimnīcas nodaļās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    kaktuss 17.03.2020, 15:55:45

    sviests....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: