Arī šajā mācību gadā Ventspils Izglītības pārvaldes Metodiskais dienests turpina Jauno skolotāju Mācību un atbalsta programmu, kurā iesaistījušies kopumā 36 skolotāji no visām Ventspils skolām. Programmas mērķis ir sniegt profesionālu atbalstu skolotāja darba veikšanas laikā.

Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula stāsta, ka jaunais skolotājs saskaras ar dažādām situācijām un izaicinājumiem, kas saistītas ar skolēnu mācīšanu, attiecību veidošanu un iekļaušanos skolas dzīvē. Tāpēc pērn tika īstenota atbalsta programma un šogad tajā iesaistās ne tikai 21 skolotājs, kas uzsācis darbu šogad, bet arī 15 skolotāji, kas programmā iesaistījās pagājušajā gadā.

Programmas saturs tiks veidots kopīgi, jaunajiem skolotājiem sadarbojoties ar Metodiskā dienesta konsultantiem. Nodarbības būs vērstas uz jaunu zināšanu gūšanu par mācīšanu un mācīšanos, iekļaujot praktiskus piemērus, uzdevumus un savstarpēju dalīšanos pieredzē. Jaunums šogad būs savstarpējā stundu vērošana un supervīziju izvirzīšana savu profesionālo resursu pilnveidošanai.

Pirmā nodarbība tika aizvadīta 9. oktobrī, kurā skolotāji varēja iepazīties ar kolēģiem un Metodiskā dienesta konsultantiem, kā arī uzzināt, kas sagaida turpmāk. Nākamās tikšanās reizes būs 20. novembrī un 4. decembrī. Savukārt otrā gada skolotāju grupai, kas turpina mācības, pirmā tikšanās notiks 16. oktobrī.

Atbalsta programma paredzēta Ventspils pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolotājiem, kuri uzsākuši darbu šajā vai pagājušajā mācību gadā vai atsākuši darbu pēc ilgstošas prombūtnes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: