Šonedēļ Ventspils 1.pamatskola atzīmē skolas 95. dzimšanas dienu, tāpēc visu nedēļu norisināsies dažādi pasākumi un aktivitātes, savukārt sestdien no plkst. 18 notiks absolventu un darbinieku salidojums.

Ventspils 1. pamatskola dibināta 1923. gadā kā Ventspils 2. pamatskolas nodaļa ar vienu pamatskolas klasi skolotāja Herberta Dorbes vadībā. Ar 1923. gada 1. novembri tika atvērtas arī pamatskolas 1.-4. klases, bet skolā mācījušies vien 149 skolēni. Interesanti, ka skolai pavisam bijuši seši nosaukumi un tikai 1992. gadā tā kļuvusi par Ventspils 1. pamatskolu.

Visu nedēļu 1. pamatskola aizvadīs svētku noskaņās. Otrdien un trešdien skolā notiks projektu dienas par tēmu Skolai 95. Projektu dienās katrai klasei dots savs uzdevums: 1.-3. klases skolēni zīmēs skolu, skolēnus un skolotājus, savukārt 4. klašu audzēkņi veiks skolēnu un skolotāju aptauju, bet piektklasnieki rakstīs apsveikumus dzejas un eseju formā. 6. klašu skolēni analizēs skolas vēsturi, savukārt 7. klases apskatīs, kāda skola un skolēni ir šodien, astotklasnieki domās par skolas nākotni, bet 9. klases rakstīs vēstījumu nākamajām skolas paaudzēm.

Trešdien katra klase piedalīsies ceriņu stādīšanas talkā gar Inženieru ielu, savukārt skolas zālājos tiks iestādīti sniegpulksteņu un krokusu sīpoli. Ceturtdien un piektdien skolas zālē notiks svētku koncerti gan skolēniem, gan vecākiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: