Olimpiskā centra “Ventspils” basketbola hallē notika 1. pasaules čempionāts novusa dubultspēlēs, kurā piedalījās 158 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Krievijas un Vācijas. Turnīrs tika aizvadīts pēc Šveices sistēmas, un vīrieši aizvadīja 15 kārtas, bet sievietes - 13 kārtas.

Vīriešu sacensībās startēja 58 pāri un par uzvarētājiem kļuva Artūrs Laugalis un Jānis Tapiņš, otrajā vietā ierindojās Aldis Bišofs un Aivis Čaklis, bet trešie - Ingus Rugevics un Ilmārs Strakšs.

No ventspilniekiem vislabāk veicās Raivo Bumbierim un Kasparam Leitim, kuri ierindojās 9. vietā.

Sieviešu konkurencē startēja 20 pāri un par uzvarētājām kļuva divi igauņu pāri. Pirmo vietu ieguva Gerli Avara un Andrea Ūstulunda, bet otro - Helena Tanna un Aurika Vaho. Trešo vietu ieguva apvienotā Krievijas un Latvijas komanda - Nadežda Čaiko un Irēna Vilkoica.

No ventspilniecēm visaugstāk ierindojās Ilze Čakle un Līga Leite, kurām 10. vieta.

Ventspils vairākkārt ir uzņēmusi nozīmīgas novusa sacensības, piemēram, 2003.gadā šeit norisinājās Eiropas čempionāts novusā, kurā par uzvarētāju vīriešu konkurencē kļuva ventspilnieks Dainars Plūme, bet 2016.gadā norisinājās pasaules kausa posms novusā, kurā vīriešu konkurencē triumfēja ventspilnieki Raivo Bumbieris un Kaspars Leitis.

Novuss ir latviešu nacionālais sporta veids, kas Latvijā tiek spēlēts jau no 1927. gada, bet pirmie noteikumi izstrādāti 1930. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: