Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Luksemburgā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē, kurā tiks lemts par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2019. gadā.

Ministrijā informēja, ka ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē plānots panākt politisko vienošanos par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2019. gadā tādām Latvijai svarīgām zivju sugām kā mencai, reņģei, brētliņai un lasim.

Eiropas Komisijas (EK) regulas projekts paredz 2019. gadā palielināt mencu zvejas iespējas Baltijas jūras Rietumu daļā par 31%, bet par 15% samazināt Baltijas jūras Austrumu daļā salīdzinājumā ar 2018. gadu. Atbilstoši EK regulas priekšlikumam brētliņu zvejas iespējas Baltijas jūrā plānots palielināt par 3%, reņģu zvejas iespējas Baltijas jūras centrālajā daļā, izņemot Rīgas jūras līci, plānots samazināt par 26%, bet Rīgas jūras līcī - palielināt par 7%, savukārt laša zvejas iespējas Baltijas jūrā plānots palielināt par 15%.

"Regulas apspriešanas gaitā padomē nebūtu pieļaujams, ka Latvijai svarīgiem zivju krājumiem - brētliņai, reņģei Rīgas jūras līcī un mencai Baltijas jūras Austrumu daļā - tiktu noteiktas zemākas zvejas iespējas, nekā regulas priekšlikumā ir piedāvājusi EK. Īpaši tas būtu attiecināms uz Baltijas jūras Austrumu daļas mencu, kurai pēdējos piecos gados zvejas iespējas būs kritušās kopumā jau par 63%," pirms ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes uzsvēra Dūklavs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons 12.10.2018, 12:47:42

    To Brēkliņ un to Strimal vaig zvejot stipr vairak,to ir pareiz.Jo to ir Ziu Nr. 1.priekš darb taut.
    Dorš var nopirkt ret kurš,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: