Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma piešķirt līdzfinansējumu biedrības ''Basketbola klubs ''Ventspils'''' komandai dalībai sacensībās. Biedrības komandai 2022./2023. gada sezonā plānots piedalīties Latvijas - Igaunijas un Latvijas basketbola līgās, kā arī Latvijas basketbolā kausa izcīņas sacensībās.

Līdzfinansējums BK ''Ventspils'' piešķirts EUR 106 000 apmērā, dome šādu lēmumu pieņēma, ņemot vērā apstākļus, ka klubs piedzīvojis ievērojamu sezonas budžeta samazinājumu.

Saistībā ar straujo inflāciju valstī un ekonomisko situāciju, daudzi uzņēmumi analizē savus izdevumus un izvērtē, kur ieguldīt savus brīvos līdzekļus. Inflācijas pieaugums ir būtiski ietekmējis arī Basketbola kluba darbību 2022./2023. gada sezonā, jo nav izdevies piesaistīt plānoto finansējumu no atbalstītājiem. Ilggadējie atbalstītāji pārskatījuši savus izdevumus un nav piešķīruši finansējumu, ar ko Basketbola klubs bija rēķinājies, plānojot 2022. gada budžetu. Līdz ar to Basketbola klubs nevar izpildīt pirms sezonas uzņemtās saistības un nodrošināt turpmāko saimniecisko darbību. Pašvaldības piešķirtais finansējums nodrošinās Basketbola klubam iespējas turpināt 2022./2023. gada sezonu plānotajā apjomā.

Ventspils vārds sportā ir nesaraujami saistīts ar basketbolu, kura vēsture aizsākās jau 20. gadsimta sākumā. Šodien Ventspils pilsētā basketbols ir viens no vadošajiem sporta veidiem, kurā izveidota pilna piramīda, sākot no bērnu un jauniešu grupām sporta skolā ''Spars'', kurā iesaistīti vairāk nekā 400 audzēkņi, Ventspils Augstskolas komandu, kura spēlē Latvijas Ramirent Nacionālajā basketbola līgā, noslēdzot ar sadarbības līgumu ar BK ''Ventspils'', kas dod iespēju jauniešiem izaugt par Ventspils meistarkomandas un Latvijas nacionālās izlases spēlētājiem.

Basketbola klubs 2022./2023. gada sezonu ir uzsācis veiksmīgi. Šobrīd Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas kopvērtējumā nostiprinājies vicelīdera pozīcijā.

BK ''Ventspils'' dibināts 1994. gada 30. augustā. Savā darbības laikā klubs ir desmitkārtēji Latvijas čempioni, pirmie Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas čempioni, Baltijas Basketbola līgas čempioni un pirmie e-basketbola līgas čempioni. Lai sasniegtu šādus rezultātus, treneri, basketbolisti, kluba vadība ir ieguldījuši milzīgu darbu, kas vainagojies ar uzskaitītajiem Basketbola kluba panākumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: