Sākot no 15. novembra, Ventspils Komunālā pārvalde aicina privātmāju īpašniekus izmantot pašvaldības atbalstu un pieteikt bezmaksas smilts un sāls kaisāmā materiāla saņemšanu ietvju kaisīšanai.

Iedzīvotājiem, kuriem piegulošo teritoriju īpašums robežojas ar ietvi, tiek sniegta iespēja pieteikties ietvju kaisāma materiāla bezmaksas saņemšanai. Akcija norisinās no 15. novembra līdz 15. decembrim, un uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt divus maisus jeb 60 kg smilts un sāls maisījuma materiālu. Šis pakalpojums neattiecas uz daudzdzīvokļu māju īpašniekiem un juridiskām personām.

Šo pakalpojumu var pieteikt, zvanot Ventspils Komunālai pārvaldei pa tālr. 63624269 darba dienās no plkst. 8 līdz 16, vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot dzīvesvietas adresi. Maisi tiks piegādāti un novietoti pie īpašuma vārtiņiem vai citā iedzīvotāja norādītā vietā.

Noslēgusies arī viena no pašvaldības atbalsta akcijas aktivitātēm, kurā tika aicināti privātmāju īpašnieki, kuriem pie īpašuma atrodas pieguļošā teritorija, bez maksas pieteikt rudens koku lapu maisus izvešanai. Akcijas periodā tika izvesti vairāk nekā 13 000 maisu. Pēc akcijas beigām iedzīvotājiem (privātpersonām) būs iespēja nodot lapu maisus bezmaksas, šķiroto atkritumu savākšanas laukumos - Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    reku 15.11.2022, 16:10:51

    Pašvaks jau gan tas maisījums (sāls procentu ziņā),bet,kā saka,dāvātam zirgam zobus neskatās...

  • -6
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 15.11.2022, 16:52:17

    Informējam, ka maisījumā netiek izmantots sāls koncentrāts, bet gan smilts un sāls maisījums, jo smiltis ir tās, kas nodrošina pretslīdi ziemas gadalaikā. Tāpat vēlamies informēt, ka maisos esošais sāls koncentrācijas daudzums sasniedz 10-15% no kopējās masas. Tādā koncentrācijā tas nav bīstams un kaitīgs videi (sāls koncentrāts var radīt veselības problēmas dzīvniekiem – suņu un kaķu ķepām), jo šāds daudzums nodrošina ietves atkausēšanas minimumu.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 15.11.2022, 17:54:08

    Nu gan skaidri jāsmejas!
    >>>suņu un kaķu ķepām!
    Kam domātas ietves-vai ne prioritāri cilvēkiem?
    Un ietvi vislabāk jau laicīgi apstrādāt ar tīru tehnisko sāli,lai iesūcas segumā.Tad pie nelieliem mīnusiem uzkritušais sniegs (ja plānāka kārta,protams) nokūst pats.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: