Ir apkopoti Gada balvas Drošākais uzņēmuma autoparks desmitgades rezultāti, un jubilejas pasākumā pašvaldības SIA Ventspils reiss apbalvots ar augstāko atzinību - Desmitgades Dimanta balvu - kategorijā Pasažieru pārvadātāji.

A/S BALTA un Satiksmes ministrijas organizētajā gada balvas  Drošākais uzņēmuma autoparks konkursā Ventspils reiss ir piedalījies visus desmit gadus. Un jau pirmajā reizē uzņēmums izcīnīja tā laika augstāko atzinību - titulu Drošākais pasažieru pārvadātājs. Neskatoties uz konkurences palielināšanos, arī pārējās reizēs žūrijas eksperti kapitālsabiedrības sniegumu vienmēr novērtējuši ar augstāko – Zelta – atzinību.

Atzinības konkursā saņēma arī Ventspils reisa konkurenti, kolēģi un sadarbības partneri no SIA VTU Valmiera un SIA Jelgavas autobusu parks.

Konkursa prioritāte 10 gadu laikā vienmēr bijis uzņēmuma ieguldījums kopējā satiksmes drošībā. Īpaša uzmanība tika pievērsta risku vadībai, cilvēkresursu vadībai, preventīvajām darbībām attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, kā arī autoparku raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.

Ventspils reiss par pasažieru, iedzīvotāju un savu darbinieku drošību dažādos veidos ir rūpējies kopš savas dibināšanas – tika organizēts autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss, regulāri atjaunots autobusu parks tiktu atjaunots, sekojot tam, lai transportlīdzekļi būtu aprīkoti ar vismodernākajām drošības sistēmām; autobusu vadītāji tiek apmācīti un motivēti braukt droši un ekonomiski braukšanā; katru rītu tiek veiktas medicīniskās pārbaudes autobusu vadītājiem un regulāras arodveselības pārbaudes visiem uzņēmuma darbiniekiem.  Sākoties rudens/ziemas sezonai, akcijā ''Ventspils reiss tevi vienmēr pamanīs!'', pasažieriem tiek dāvināti atstarotāji un atstarojošās vestes.

Augstā atzinība nenozīmē, ka kapitālsabiedrības darbs ir perfekts un bez trūkumiem, taču tā neapšaubāmi ir apliecinājums tam, ka Ventspils reiss darbs organizēts tā, lai autoparka pārvaldības un drošības jomā, ietverot gan darba drošības jautājumus, gan satiksmes drošību, darbinieku un pasažieru drošību, tiek darīt viss vairāk nekā citos uzņēmumos.

Pirms balvas pasniegšanas kapitālsabiedrības Valdes priekšsēdētājam Artura Lieģim un personāldaļas vadītājai Gintai Rassai bija iespēja klātienē vērot ekspertu diskusiju Drošas satiksmes ABC – Auto, Bizness, Cilvēks 2022, kurā tika spriests par transporta nozares galvenajiem izaugsmes faktoriem un to mijiedarbību, kā arī tika uzsvērts, ka drošība uz ceļiem jau sen vairs nav tikai labas teorētiskās zināšanas satiksmes noteikumos vai atbilstoša braukšanas ātruma izvēle.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 15.11.2022, 20:42:20

    Žēl,ka īstajiem darba darītājiem-šoferiem, mehāniķiem un citiem no tā visa nebūs nekāds labums...

  • -2
    Marta P 16.11.2022, 14:25:47

    Jā, žēl ka šādam apbalvojumam nav nozīmes lielajos reisu iepirkumos, tas tik pierāda, ka pasažieru drošība un ērtība nav svarīga to organizatoriem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: