2023. gada 16. janvārī teātra namā ''Jūras vārti'' varēs noskatīties Mihaila Bulgakova Mūsdienu teātra izrādi ''Meistars un Margarita''. Izrādes režisors inscenētājs – Valērijs Beļakovičs.

Lomās: Antons Naumovs (Meistars), Diāna Rozovļana (Margarita), Igors Haļizovs (Volands), Ivars Kalniņš (Poncijs Pilāts), un citi.

Izrāde “Meistars un Margarita” veidota pēc tāda paša nosaukuma Mihaila Bulgakova romāna motīviem. Romāna sižetiskās līnijas meistarīgi tiek atklātas literārā darba mūsdienīgā interpretācijā. Izrādē skatītāji tiek ierauti notikumu virpulī un var izbaudīt plašu emociju spektru.

Izrādes darbība risinās divos dažādos laikmetos - Jēzus Kristus laika Jeruzālemē un 20. gs. 30to gadu Maskavā. No vienas puses autora interpretācija par Kristus apcietināšanu, satikšanos ar Ponciju Pilātu un laiku līdz mesijas nāvei pie krusta, no otras – pasaules apceļošanas ietvaros sātans ar svītu ierodas Maskavā. Visus notikumus apvieno un caurvij Meistara un Margaritas mīlasstāsts.

Romāns “Meistars un Margarita” ir pazīstamākais Mihaila Bulgakova darbs un tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem 20. gadsimta romāniem pasaulē. Rakstnieks tajā runā par mīlestību, filosofijas un ezotērikas jautājumiem, augstākajiem spēkiem, Dievu un Sātanu, ļauj piedzīvot mīlestību, draudzību un nodevību, laimes un patiesības meklējumus.

Mihails Bulgakovs (1891-1940) savu ievērojamāko darbu – romānu "Meistars un Margarita" rakstījis no 1929. gada līdz pat savas dzīves beigām. Padomju Savienībā tas pirmo reizi publicēts nepilnā versijā tikai 1967. gadā. Bez cenzūras - pirmais pilnais romāna variants, izdots 1973. gadā. Latviešu valodā romānu varēja lasīt no 1978. gada Ojāra Vācieša tulkojumā, vēlāk arī citos izdevumos. Pēc romāna motīviem radītas vairākas filmas un seriāli, iestudētas teātra izrādes daudzviet pasaulē.

Izrāde ''Meistars un Margarita'' tiks izrādīta krievu valodā, skatītājiem no 16 gadu vecuma. Biļetes var iegādāties “Biļešu serviss” kasēs.

Pasākumu organizē ''Art RitMi''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: