No 6. februāra Ventspils pilsētā ikgadējo koku kopšanas darbu ietvaros uzsākta avārijas koku, nokaltušo koku un zaru nozāģēšana, koku kopšana un vainagu veidošana. Darbi tiek veikti saskaņā ar Ventspils valstspilsētas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas izsniegtu atļauju, kura izdota pēc situācijas izvērtēšanas, komisijai apsekojot kokus uz vietas dabā.

Koku kopšanas darbu ietvaros tiks veikta 71 bojāta un nokaltuša koka zāģēšana un 234 koku vainagu veidošana – pacelšana, samazināšana, retināšana, atvašu nogriešana, polardēšana, sauso un traucējošo zaru nozāģēšana. Visi minētie darbi tiks veikti, lai saglabātu dabīgu vainaga formu kokiem, panāktu lielāku zaļo lapu laukumu, paceltu zarus virs ietvēm, brauktuvēm un veloceliņiem, lai tie netraucētu autovadītājiem, velobraucējiem un gājējiem. Veicamo darbu mērķis ir uzlabot pilsētvides kopējo ainavu, kuru veido veseli un kopti koki.

Koku kopšanas darbi tiek veikti līdz 15. aprīlim, jo, iestājoties putnu ligzdošanas laikam, visi kopšanas darbi ir jāpārtrauc. No 15. aprīļa līdz 30. jūnijam koku zāģēšana pilsētā tiek veikta tikai neatliekamos gadījumos, piemēram, ja stipro vēju ietekmē nogāzti un nolauzti koki un koku zari.

Atbilstoši noslēgtajam iepirkumam ikgadējos koku kopšanas darbus veic SIA “Galantus”.

Ceļu satiksmes dalībnieki tiek aicināti koku kopšanas darbu laikā ievērot pilsētā izvietotās ceļazīmes un noteiktos satiksmes ierobežojumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: