Basketbola klubs "Ventspils" sestdien Rīgā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē piekāpās Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey". "Ventspils" "Arēnā Rīga" cieta zaudējumu ar 77:86 (22:14, 18:28, 19:20, 18:24).

"Ventspils" vienībā 22 punktus un piecas kļūdas sakrāja Išmaels El-Amins, 16 punktus un astoņas atlēkušās bumbas - Ronalds Zaķis, bet 14 punktus guva Artūrs Ausējs.
 
"Prometey" rindās pieci basketbolisti guva no 11 līdz 14 punktiem, par rezultatīvāko kļūstot Iļjam Sidorovam, kurš sakrāja arī piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt Ondržejs Balvins sakrāja 13 punktus un 10 atlēkušās bumbas.

Mājinieki lielāko pārsvaru septītajā minūtē panāca pēc Ronalda Mārča trīspunktu gājiena - 13:10. Uz to Ventspils basketbolisti atbildēja ar deviņiem gūtiem punktiem, pēc Edvarda Mežuļa āķa metiena panākot vadību ar 19:13, bet sekundi pirms ceturtdaļas beigām Artūram Ausējam panākot 22:14.

Tomēr 13.minūtē mājinieki jau bija panākuši 26:22 vadību, ar astoņiem punktiem un diviem tālmetieniem šajā nogrieznī izceļoties Iļjam Sidorovam.

Līdz pēdējai ceturtdaļai laukumā norisinājās līdzīga cīņa, biežāk vadībā esot "Prometey" basketbolistiem. Četrreiz pēdējā ceturtdaļā ventspilnieki panāca neizšķirtu, taču vadībā izvirzīties neizdevās.

"Ventspils" turnīra tabulā ar 15 uzvarām un septiņām neveiksmēm atrodas piektajā vietā, bet "Prometey" ar 19 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu.

Ventspilnieki pēc neveiksmes mačā ar līderi Tallinas "Kalev"/"Cramo" (88:110) bija izcīnījuši trīs panākumus pēc kārtas, pēdējā mačā ar 100:92 mājās pieveicot "Rīgas Zeļļus".

Rīgā bāzētais Ukrainas klubs pēc otrās neveiksmes LIBL sezonas spēlēs mačā ar "Kalev"/"Cramo" (65:80) LIBL bija uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas, pēdējā mačā izbraukumā ar 91:67 pieveicot "Viimsi". Pēc zaudējuma talliniešiem komanda aizvadīja arī piecas Eirokausa spēlēs, uzvarot trijās. Pēdējā no tām trešdien savā laukumā ar 94:80 tika apspēlēta Spānijas komanda Badalonas "Joventut".

"Ventspils" komandā produktīvākais ar vidēji mačā gūtiem 21,7 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un 3,2 rezultatīvām piespēlēm pirms sestdienas mača bija bijis Išmaels El-Amins, bet "Prometey" rindās šosezon pieci basketbolisti vidēji spēlē bija guvuši vismaz 10,5 punktus. Rezultatīvākais ar vidēji 12,9 punktiem spēlē bija bijis Roberts Grejs.

Decembra nogalē savstarpējā spēlē Ventspilī ar 96:94 uzvarēja viesi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: