2023. gada decembrī Ventspils pilsētas bērnu parkos un laukumos tika uzsākta obligātā ikgadējā rotaļu iekārtu pārbaude un tā turpināsies līdz martam. Ventas labajā krastā, bērnu parkā “Fantāzija” un pārējos bērnu laukumos, tā jau ir veikta. Šobrīd obligātā ikgadējā rotaļu iekārtu pārbaude notiek Ventas kreisajā krastā. Pārbaudīti tiek arī visi uzstādītie āra trenažieri.

Bērnu parki un bērnu laukumi, kuri izvietoti pa visu pilsētu, ir Ventspils lepnums un tos augsti novērtē gan ventspilnieki, gan pilsētas viesi. Rotaļu laukumi ir augsta riska vieta. Tāpēc laukumi tiek pārbaudīti ik gadu, lai bērniem būtu pilnīgi droši izmantot visas rotaļu iekārtas. Ļoti svarīgi ir uzturēt sākotnējo līmeni jau uzbūvētos objektos, nodrošinot tajos apmeklētāju drošību un kārtību, kas ir priekšnoteikumi kvalitatīvas aktīvās atpūtas baudīšanai.

Iekārtu pārbaudi veic sertificēts eksperts un, nepieciešamības gadījumā, tiek organizēti un veikti rotaļu iekārtu remontdarbi, lai tās atbilstu visām drošības prasībām un tiktu sagatavotas nākamajai sezonai. Drošas rotaļu iekārtas ir viens no diviem svarīgākajiem faktoriem, lai radītu drošus apstākļus bērnu laukumos. Otrs svarīgākais uzdevums ir jāveic vecākiem - jāskaidro bērniem drošības jautājumi par pareizu rotaļu iekārtu izmantošanu, tas jādara regulāri un vairākkārt.

Ventspils pilsēta var lepoties ar bērniem draudzīgu infrastruktūru. Ģimenēm ar bērniem ir plašs piedāvājums daudzveidīgām un aizraujošām āra aktivitātēm. Bērnu pilsētiņa, kur uzstādītas vairāk nekā 55 dažādas rotaļu iekārtas, kas paredzētas bērniem no mazuļa vecuma līdz pat tīņa gadiem. Bērnu parks “Fantāzija”, kur atrakcijas priecē Pārventas jaunāko paaudzi. Atjaunotā Jūrmalas parka Džungļu taka, kur 2023. gadā nomainītas pirms 15 gadiem uzstādītās iekārtas. Mežaparks Pārventā ar Meža taku, kurā ir dažādas sarežģītības pakāpes atrakcijas, kas veidotas no tauvu un trošu elementiem. Ventspils pilsētas parkos, skvēros un iekšpagalmos kopā izveidoti 40 rotaļu laukumi un 12 vietās uzstādīti āra trenažieri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: