Jauno 2024. gada sezonu uzsāka Latvijas svarbumbu cēlāji - sestdien, 10. februārī, Sventē norisinājās Latvijas čempionāts garajā ciklā un Latvijas kausa 1. posms starp jauniešiem, junioriem, pieaugušajiem un veterāniem. No Ventspili sacensībās piedalījās svarbumbu celšanas kluba “Ventspils Atlants” sportisti.

Jauniešu grupā U-18 savus īpašos sasniegumus atzīmēja Timurs Maļusevs, izcīnot zelta medaļas svara kategorijā līdz 53 kg gan Latvijas čempionātā, gan Latvijas kausa izcīņā. Viņš uzrādīja rezultātu 30 pacēlumos ar divām 16 kg smagām svarbumbām.

Junioru grupā U-23 Nikolajs Sokols kļuva par uzvarētāju kategorijā līdz 95 kg - Latvijas čempionātā viņa rezultāts bija 46 pacēlumi ar 32 kg svarbumbam, bet Latvijas kausa izcīņā fiksēti 72 pacēlieni ar 24 kg svarbumbām.

Arī pieaugušo grupā Nikolajs Sokols izcīnīja Latvijas čempiona titulu un Latvijas kausu līdz 95 kg kategorijā.

Oļegs Bitkovs ar rezultātu 38 pacēlumi ar 24 kg svarbumbām kļuva par Latvijas čempionu un Latvijas kausa ieguvēju starp veterāniem grupā 50-54 gadu vecuma.

Arturs Tančins ar 55 pacēlumu rezultātu ar 24 kg svarbumbām kļuva par Latvijas kausa ieguvēju starp pieaugušajiem kategorijā līdz 73 kg, kā arī par Latvijas čempionu starp veterāniem un izcīnīja Latvijas kausa zeltu starp veterāniem grupā 55-59 gadu vecuma.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā ventspilnieki izcīnīja 2. vietu jauniešu grupā, kļuva par uzvarētāju junioru grupā, un starp pieaugušajiem un starp veterāniem spēja pacelties tikai uz ceturto vietu.

Latvijas kausa izcīņas posma kopvērtējumā ventspilnieki kļuva par otro starp jauniešu un junioru komandām, spēja tikt līdz 3. vietai starp pieaugušajiem un kļuva par ceturto vietu veterānu grupā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: