Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ziemas dienests informē, ka līdz ar atkušņa iestāšanos Ventspilī braukšanas apstākļi pakāpeniski uzlabojas, taču, sekojot sinoptiķu pašreizējām prognozēm par laikapstākļiem turpmāk, autovadītāji aicināti ņemt vērā, ka nakts stundās un nedēļas turpinājumā - visu diennakti - uz brauktuvēm atkārtoti var veidoties apledojums.

Apsekojot Ventspils pilsētas ielu seguma stāvokli, otrdienas, 9. janvāra, rītā ar pretslīdes materiālu pēc nepieciešamības tika apstrādātas atsevišķas A un B klases ielas, ko klāj bruģakmens segums. Plkst. 4.30 darbam tika norīkota viena ziemas dienesta speciālā tehnikas vienība, kas aprīkota ar sniega lāpstu un pretslīdes materiāla kaisītāju.

Autovadītāji aicināti ņemt vērā, ka pēc noturīga sala perioda iestājoties atkusnim, uz atdzisušā ceļu seguma var veidoties apsarmojums un ledus. Apledojumu veidošanos var pastiprināt sīki nokrišņi – smalks sniegs, smidzinošs lietus un atkala.

VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” ziņo, ka darba nedēļā nokrišņu būs maz un Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra caurmērā saglabāsies virs 0 grādu atzīmes. Nedēļas izskaņā laikapstākļi solās būt mainīgi un tiek prognozēts, Latvijas teritorijā no jauna ieplūdīs aukstāks gaiss, tādējādi uz ceļiem atkārtoti var veidoties apledojums.

PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ziemas dienests strādā diennakts režīmā. Tas nozīmē, ka 24 stundas diennaktī tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki regulāri apseko ielu stāvokli, lai pēc nepieciešamības uzsāktu brauktuvju ziemas uzturēšanas darbus.

Ziemas dienesta rīcībā ir piecas smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, un septiņas traktortehnikas vienības. Tāpat PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ir noslēdzis ārpakalpojuma līgumus ar komersantiem par papildus traktortehniku vienību piesaisti nepieciešamības gadījumos.

Operatīvai informācijai par brauktuvju uzturēšanu iedzīvotāji aicināti zvanīt PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ziemas dienesta dežurantam pa tālr. 26124782 vai jautājumu gadījumā sazināties ar uzņēmumu elektroniski, rakstot uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: