Laika posmā no 8. – 10. janvārim Valsts policijas amatpersonas sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem, veica aktīvu darbu satiksmes uzraudzības jomā. Trīs dienu garumā tika pārbaudīti riepu protektoru dziļumi teju tūkstoš transportlīdzekļiem Liepājā, Saldū, Aizputē, Kuldīgā un Ventspilī.

Par dažādu noteikumu pārkāpumiem tika uzsākti 42 administratīvo pārkāpumu procesi, tostarp par drošības jostu nelietošanu un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kura radītais trokšņa līmenis pārsniedz normatīvajos aktos noteikto. Tāpat pārbaužu laikā konstatēts, ka divi vīrieši pie stūres sēdušies reibumā.

10. janvārī Ventspilī pārbaudīti 223 transportlīdzekļi, apskates noņemtas astoņiem, numuri – nevienam. Brīdināti 28 transportlīdzekļu vadītāji, savukārt administratīvo pārkāpumu procesi uzsākti 10 gadījumos.

Pārbaužu laikā tika konstatēti arī šoferi, kuri pie stūres sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kustes dambī apturēts “dzērājšoferis”. Citi pārkāpumi automašīnai netika konstatēti, tā bija tehniski labā stāvoklī, taču šoferim nebija arī tiesību, lai ar to pārvietotos. Vīrieša izelpā konstatētas 1,8 promiles alkohola. Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un, atrodoties, alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kopumā Kurzemē pārbaudīti 984 transportlīdzekļi, apskates noņemtas 30, numuri – četriem transportlīdzekļiem, pabrīdināti par riepu protektoru dziļumiem – 112 autovadītāji.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.

Valsts policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem būt atbildīgiem un sekot līdzi gan automašīnas tehniskajam stāvoklim, gan riepu atbilstībai braukšanai ziemas apstākļos! Valsts policija arī turpmāk veiks šāda veida pārbaudes.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Janis Zvejnieks 11.01.2024, 15:13:11

    Auna pieres :)))Celus un ielas vajag uzturet normala stavokli,nevis protektorus riepam merit.

  • -3
    Kristiāna 12.01.2024, 10:40:22

    Labāki ceļi atcels laikapstākļus?
    Ja ir ap 0 un līst - ceļš ir slidens. Ne tur jāšķūre, ne arī kāda kaisīšana līdzēs.
    Automašīna ir atbilstoši jāaprīko. Ja nevar to saprast, tad vajadzētu pāriet uz kājāmgājējiem.

  • -3
    Johny Bannis 12.01.2024, 03:44:23

    Cik dziljsh buutu protektors F1 pirmai formulai , ja vini meritu? ...demagogi.

  • 0
    Gārfilds 12.01.2024, 14:21:05

    Ja tik stulbs jautājums, tad jau nemaz nesaproti kā F1 riepa darbojas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: