Turpinot darbu pie Ventspils pilsētas vēsturiskā centra labiekārtošanas, Akmeņu ielā 3 tiks veikta degradētās teritorijas atjaunošana, izbūvējot jaunu stāvlaukumu 15 vieglajām automašīnām, informē p.i. ''Komunālā pārvalde''.

Lai atjaunotu degradēto vēsturiskās apbūves teritoriju ir uzsākta publiskās infrastruktūras izveide, izbūvējot jaunu auto stāvlaukumu, energoefektīvu LED apgaismojumu, atpūtas soliņus un velosipēdu statīvus.

Atjaunojamā teritorija 0,149 ha platībā atrodas Ventspils pilsētas vēsturiskā centra teritorijā, kurai ir noteikts valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa statuss, kā arī valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa - Ventspils vecpilsētas aizsardzības zonā.

Infrastruktūras labiekārtošanas rezultātā tiks izveidota publiska infrastruktūra komercdarbības attīstībai. Blakus piegulošai teritorijai atrodas uzņēmumi, kas jau darbojas Ventspils pilsētas pašvaldības teritorijā vai arī nākotnē plāno attīstīt uzņēmējdarbību pilsētā, tādējādi nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu pilsētvides attīstību un veicinot jaunu darbavietu radīšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: