11. septembrī Landzes evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst. 12 sāksies mācītāja Jāna Gaisiņa vadītais dievkalpojums, veltīts dievnama 320. gadskārtai. Piedalīsies vokālā grupa "Laudate" Guntara Prāņa vadībā.

Paredzams, ka dievkalpojumu apmeklēs Liepājas bīskaps Hanss Martins Jensons un Liepājas bīskaps emeritus Pāvils Brūvers, mūžībā aizsauktā bijušā Landzes draudzes mācītāja Valda Amola ģimene, arī mācītāji, kuri reiz kalpojuši Landzē, piemēram, Kārlis Puķītis, Āris Kronbergs, Elmārs Derzāvis, Jānis Kalniņš.

Landzes baznīca atrodas Ventas labajā krastā aptuveni 20 km attālumā no Ventspils un 2 km attālumā no Piltenes ļoti gleznainā vietā Ventas krastā. Ainavu sakrālās ēkas apkārtnē papildina parks ar skaistu, senu liepu audzi. Baznīcas ansambli veido mācītājmuiža, klētiņa un draudzes nams. Dievnams sevī ietver astoņus valsts nozīmes mākslas pieminekļus.

Sākotnēji Landzes baznīca bija būvēta kā koka ēka, vēlāk to vairākkārt pārbūvēja, mūra baznīcu uzceļot 1701. gadā. Draudze tās priekšnieces Zigrīdas Krauzes vadībā aktīvi īsteno projektus, tādēļ, piesaistot Ventspils novada pašvaldības, Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas un Vācijas labdarības fonda, arī uzņēmumu un privātpersonu ziedotos līdzekļus, atjaunots baznīcas dakstiņu jumts, restaurēti griesti un durvis, sakārtots pievedceļš un labiekārtota baznīcas apkārtne.      

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: