Āfrikas cūku mēris (ĀCM) pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēts deviņām mežacūkām, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

Saslimšana konstatēta trim mežacūkām Augšdaugavas novada Medumu pagastā, kā arī vienai mežacūkai Cēsu novada Inešu pagastā.

Tāpat saslimšana konstatēta vienai mežacūkai Dienvidkurzemes novada Inešu pagastā, Krāslavas novada Ķepovas pagastā, Līvānu novada Rožupes pagastā, Tukuma novada Slampes pagastā, kā arī vienai mežacūkai Ventspils novada Ugāles pagastā.

Tādējādi šogad Latvijā mežacūku populācijā ĀCM līdz šim konstatēts kopumā 228 dzīvniekam 23 novadu 83 pagastos un vienā pilsētas teritorijā.

ĀCM Latvijā pirmo reizi tika reģistrēts 2014. gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: