Atsaucoties uz daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju ierosinājumiem, ir uzsākti iekšpagalma labiekārtošanas darbi Sarkanmuižas dambī 3, kur tiks veikta bruģakmens seguma brauktuves un gājēju ietves izbūve, izbūvēta jauna lietus ūdens kanalizācijas sistēma un esošo koku vainagu kopšana un lapu krūmu atjaunošana.

Labiekārtošanas darbi tiks veikti, pamatojoties uz Sarkanmuižas dambja 3 mājas apsaimniekotāja PSIA ''Ventspils nekustamie īpašumi'' pieteikumu un māju iedzīvotāju kopsapulces lēmuma pamatu.

Iedzīvotāji, kuri vēlas uzlabot kopējā iekšpagalma infrastruktūru, var vērsties pie sava mājas apsaimniekotāja ar lūgumu organizēt mājas kopsapulci, lai kopīgi ar mājas iedzīvotājiem lemtu par nepieciešamajiem labiekārtojuma darbiem. Uz kopsapulces lēmuma pamata, mājas apsaimniekotājam ar iesniegumu ir jāvēršas Ventspils valstspilsētas domē, lai pieteiktos uz pašvaldības līdzfinansējumu labiekārtojuma darbiem.

Līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:
- ietvju jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 80% apmērā no izmaksām;
- brauktuves un/vai stāvlaukuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 50% apmērā izmaksām;
- apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 75% apmērā no izmaksām;
- cits piesaistītā zemesgabala labiekārtojums (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana) - 75% apmērā no izmaksām;
- būvprojekta izstrāde - 50% apmērā no izmaksām;
- brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonts – 80% apmērā no izmaksām;
- būvuzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām;
- autoruzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: