Latvijas valdība 18. augustā pieņēma grozījumus Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai". Pieņemtie grozījumi paplašina iespēju organizētā un kontrolētā viedā iekštelpās organizēt sporta sacensības.

Sporta sacensībās var piedalīties personas ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai ar apliecinājumu (papīra vai digitālā formā) par negatīvu Covid-19 testa rezultātu, kas veikts pēdējās septiņās dienās, ja tās būs iekļautas attiecīgā sporta veida Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītās sporta federācijas sacensību kalendārā.

Ministru kabineta grozījumos par sporta sacensībām noteikts, ka līdzšinējo 10 gadu vietā tagad var piedalīties bērni no septiņu gadu vecuma.

Ministru kabineta grozījumos par interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu sporta treniņos iekštelpās un ārā noteikts, ka:
- sporta treniņā nepiedalās personas (tai skaitā izglītojamo likumiskie pārstāvji), kuras nav tieši iesaistītas tā organizēšanā un norisē.
- ja vecāks un bērns kopā vispārējā treniņu regulējuma ietvaros apmeklē sporta klubu lai vienas mājsaimniecības ietvaros kopīgi iesaistītos sportiskās aktivitātēs un abi atbilst statusam, lai iekļūtu sporta klubā, tad šādā gadījumā treniņprocesā var iesaistītes kopā, tai skaitā gadījumā, ja vecāks peldētapmācības procesa ietvaros atrodas ūdenī kopā ar izglītojamo.
- dalībnieku testēšanu var neveikt, ja treniņā piedalās ne vairāk kā 5 cilvēki.

Iepriekš noteiktie ierobežojumi telpu izmantošanā, platībā un ģērbtuvju izmantošanā paliek nemainīgi!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 18.08.2021, 22:13:25

    Cirka mākslinieki.)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: