Ventspils pašvaldības iestāde ''Komunālā pārvalde'' informē, ka tiks uzsākta iekšpagalmu labiekārtojuma pārbūve J.Poruka ielā 11 un 13, P.Stradiņa ielā 21 un Dzintaru ielā 34.

Māju iekšpagalmā J.Poruka ielā 11 un 13 paredzēts izbūvēt betona bruģakmens segumu ietvēm, stāvvietām un brauktuvei, kā arī atjaunot esošo asfaltbetona segumu. Labiekārtošanas darbu ietvaros arī tiks veikta lietusūdens kanalizācijas izbūve, uzstādīti deviņi jauni energoefektīvi LED apgaismojumi un atpūtas soliņš, ierīkots jauns zāliens un sakopti esošie krūmi un koku vainagi.

Paula Stradiņa ielā 21 paredzēts izbūvēt aptuveni 850 kvadrātmetru betona bruģa segumu brauktuvei, aptuveni 510 kvadrātmetru grants segumu auto stāvvietām, sešas lietusūdens kanalizācijas notekas, pārbūvēt brauktuves, izbūvēt autostāvvietas gājēju ietves un tiks likvidētas nedarbojošās, esošās propāna gāzes pazemes tvertnes.

Savukārt Dzintaru ielā 34 tiks veikta betona bruģa seguma izbūve brauktuvei, autostāvvietu paplašināšana, jauna gājēju ietves seguma izbūve. Kopējā platībā 678 kvadrātmetri. Paredzēta arī zāliena iesēšana 250 kvadrātmetru platībā, lietusūdens kanalizācijas tīklu izbūve 133 metru garumā un apgaismojuma izbūve.

Lasi vēl

Komentāri (18)

  • 0
    Alberts koks 22.03.2021, 09:50:24

    > Komunālai pārvaldei
    Lūdzu, sniedzot šādu informāciju, papildus sniegt informāciju arī par sekojošo:
    1. cik % no labiekārtojamās apbūves pieder īpašniekiem, cik pilsētai;
    2. kādas ir kopējas projekta izmaksas.
    3. cik lielu summu (euro) izmaksā tieši uz īpašnieku zemes izbūvētā daļa.
    4. Cik liels ir atbalsts no pašvaldības un vēl kādiem finanšu instrumentiem, kas attiecas tieši uz īpašnieku maksājumiem, ne pašvaldības zemes.
    5. cik liela summa (eur) beidzot projektu ir jāatmaksā īpašniekiem.

    Uzskatu ka šī informācija ir gana svarīga daudziem īpašniekiem, iespējams pat dos Jums kādu atbalstu nākamajos projektos, vai tieši pretēji.

    Paldies, gaidu atbildi .

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 24.03.2021, 10:47:43

    Informējam, ka Jūsu sniegtie jautājumi ir pārāk vispārīgi. Privatizētas mājas zeme 100% pieder mājas dzīvokļu īpašniekiem, un zemes pie daudzdzīvokļu mājām ir mājas zemes, tātad runa ir par privatizēto māju zemju labiekārtošanu. Tātad atkarībā no daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju vēlmēm veikt labiekārtošanas darbus arī atkarīgas ir izmaksas, kuras ir ļoti individuālas. Atgādinām, ka mājas pārvaldnieki paši nāk ar iniciatīvu veikt labiekārtošanu, jo tā ir mājai piederoša zeme un iedzīvotāju aptaujās tiek uzskaitīti nepieciešamie labiekārtojuma darbi. Un dažādiem labiekārtojuma darbiem ir dažādi pašvaldības atbalsti, piemēram, ietvēm ir līdz 80 % atbalsts no pašvaldības, brauktuvēm 50 %, apgaismojumam 75 % u.t.t. Šie noteikumi ir spēkā no 2012. gada un ir publiski pieejami.

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 24.03.2021, 10:47:49

    Vēlamies uzsvērt to, ka māju sapulcē tiek lemts par nepieciešamajiem labiekārtojuma darbiem, tādēļ gan māju pārvaldnieki, gan to iedzīvotāji visi ir visi informēti par kārtību, kādā tiek veiktas aptaujas un sapulces un kādas ir provizoriskās izmaksas.

  • 0
    Alberts koks 24.03.2021, 14:01:48

    >P/i "Komunālā pārvalde"
    Paldies par vispārīgu atbildi. Ja jau reiz visa zeme ir privāta tad kādas problēmas nosaukt katras mājas kopējās projekta izmaksas? Ir taču Ventspilī vēl mājas kurās īpašnieki vēlas izbūvēt pagalmus. Ja reiz dodat informāciju par tiem kvadrātmetriem un apjomiem, tad pasakiet arī projekta kopējās izmaksas un tie kam tas interesē paskaitļos vai viņiem tas der vai nē. Dalieties ar šo informāciju un iegūstiet! Neturiet sveci zem pūra!

  • -4
    Arnis Junge 22.03.2021, 15:40:41

    Un kad to visu Tu uzzināsi, ko tas Tev dos? To, ka par pašvaldības zemes labiekārtošanu maksā tikai pašvaldība komunāļi vienreiz jau, pat ja nemaldos, tad Tev, skaidroja. Bet pārējais būs atšķirīgs katram projektam, ko labiekārtošanas ietvaros paredzēts darīt un cik liela teritorija ir piederīga pie mājas. Tu tikai tērē cilvēku laiku ar šādiem jautājumiem.

  • 0
    Alberts koks 22.03.2021, 17:59:27

    Es nevis tērēju laiku, bet gribu zināt uz cik gadiem konkrētajai mājai nebūs investīcijas projektos, kuri ekonomē iedzīvotāju izdevumus.
    Šie projekti, kuri minēti rakstā, palielina izdevumus.
    Kā jau reiz rakstīju - cik prioritāra ir piebraukšana pa bruģi ja knapinās ar maksājumiem siltumam?
    Un jautājums nebija Jums Junges k-gs. ;)

  • -1
    еs 22.03.2021, 18:55:18

    ''Un kad to visu Tu uzzināsi, ko tas Tev dos?''

    Vārda brīvība ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju (Satversmes 100.pants).

  • 0
    Alberts koks 22.03.2021, 21:10:59

    > esam
    ''Un kad to visu Tu uzzināsi, ko tas Tev dos?''
    Tas dos tiem cilvēkiem, īpašniekiem, kuri seko līdzi apsaimniekotajam, kā tas izmanto viņu maksājums par īpašuma apsaimniekošanu, kāds efekts ir katram ieguldītajam EUR un kāda atdeve. Vai īpašnieks maksā arvien vairāk apsaimniekotajam, ņem kredītus un pakalpojumu izmaksas pieaug, vai pakalpojumu izmaksas ir nemainīgas, visi saņem atbilstošu servisu un ir naudiņa par ko darīt tālāk luksus lietas, bruģi trenažieri basketbola laukumi u.t.t.... šāda informācija, ko prasu, var sniegt daudz vērtīgu atziņu tiem kas no tā ko saprot. Ceru ka atbilde tiks sniegta.

  • -3
    Arnis Junge 23.03.2021, 14:23:52

    Nu zini, dažos pagalmos mēģinājums iebraukt var radīt krietnus zaudējumus, jo ir izveidojušās asas, nepatīkamas bedres. Šāds labiekārtojums ir būtisks, lai droši un ērti varētu pārvietoties, un piedod, atvaino, apkārtējās vides sakārtotībai ir ļoti liela nozīme. Un, ja mājas iedzīvotāji gribēs, tad radīs iespējas iesaistīties arī citos projektos. Par to visu galu galā lemj paši mājas iedzīvotāji, vai Tev ir pamats domāt, ka viņi ir tik nezinoši, ka lēmuši par kaut ko, ko paši negrib??

  • -4
    Arnis Junge 23.03.2021, 14:26:41

    Dzīvokļu īpašniekiem ir pieejama visas informācija par projekta izmaksām, bija pieejama, kad lēma par to visu. Nevajag jau uzskatīt, ka visi ir dumi un neseko līdzi tam par ko lemj paši sapulcēs lemj!

  • 0
    Alberts koks 23.03.2021, 21:23:11

    Nu koTu vari liet. Es Tev neko neēsmu prasijis. Nu nav man Tavu demogoģiju kur ielikt. Ja nezini informāciju kuru prasu, neraksti. Tu kā tāds tukšgaitnieks. Klepo un rausties, bet jēgas nekādas. Šajos laikos jēga ir faktos nevis liekvārdībā.

  • -2
    Arnis Junge 24.03.2021, 13:26:37

    Vienīgais, kas te klepo un raustās esi Tu! Tiem, kas lēma par sava pagalma labiekārtošanu visa informācija ir pieejama. par to vai viņiem būs līdzekļi arī cietiem uzlabojumiem - arī par to viņi paši turpmāk lems, kā to organizēt, kādas iespējas rodamas, jo tikai viņi pieņems šādus lēmumus! Tas, ka mēģini radīt iespaidu, ka kaut kas tiek darīts pa kluso vai nav zināms iesaistītajiem - ir nožēlojami! Pašvaldības līdzekļu izlietojums redzams publiski, par privātpersonu līdzekļu izlietojumu, jeb mājas iedzīvotāju - Tev nav tiesību līst svešos makos!

  • 0
    tiešām suns 22.03.2021, 18:39:46

    junge darbojas tādā iestādē kas paskaidrojumus negrib sniegt.jūs ar savu jautājumu kādam atņemsiet laiku ,bet viņš ar savu atbildi savu darba laiku neizmanto nelietderīgi. lūk jautājums.

  • -4
    Arnis Junge 23.03.2021, 14:28:13

    Suns, ej komentē savos talsos! Tev tač tur māja un saimiecība un tur viss esot tik traki labāk, tik nekas no tā ko saki neiet kopā ar noteikumiem..

  • -1
    Kriska 22.03.2021, 21:16:14

    Albert kok< jautāt jau drīkst, bet jūs atbildei ticēsi? Tas viss būs no griestiem

  • 0
    Alberts koks 22.03.2021, 21:50:07

    Domāju, nemaz tik viegli sameloties nevar. Arī vēlēšanas tuvojas. Un pilsētai ar rītdienu nevajadzētu kautrēties atbildēt uz, vispār jau vienkāršiem un man šķiet loģiskiem jautājumiem. Ja es servisā nododu mašīnu man arī interesē kas izdarīts. Jā, var jau sameloties, un viena daļa arī tic visam ko servisā saka, un maksā, bet laiks šķiet Ventspilī vienu otru servisu ir atsēdinājis.

  • -3
    Arnis Junge 23.03.2021, 14:30:31

    Kok, par to visu lemj paši mājas iedzīvotāji, dzīvokļu īpašnieki. Nejau viņi lemj no zila gaisa, viņiem tiek dota visa informācija par izmaksām, kas par kuru teritoriju maksās, kas ir viņu, kas pašvaldības.. Nu nav tie cilvēki tik dumi, kā tu gribi domāt. Cilvēki seko līdzi saviem lēmumiem un ir informēti. Bet Tu te tagad tik mēģini kūdīt tos, kam gar šiem projektiem nav nekāda daļa.. Jo tiem kam ir, tiem jau visa informācija ir bijusi pieejama!

  • 0
    tiešām suns 22.03.2021, 21:19:57

    un labi=mums taču beidzot visiem jāsaprot-mūs tur par muļķiem...vairāk vai mazāk...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: