No 3. līdz 11. jūlijam Rīgā un Daugavpilī notiks FIBA U19 Pasaules kausa izcīņa basketbolā, kurā piedalīsies 2002. gadā dzimuši spēlētāji. Šobrīd publicēts paplašinātais kandidātu saraksts, kurā iekļauti 29 spēlētāji, starp kuriem ir arī Basketbola kluba ''Ventspils'' spēlētājs un sporta skolas ''Spars'' audzēknis Kristiāns Šulcs.

Pasaules U-19 čempionātā basketbolā piedalīsies 16 komandas no Amerikas, Āzijas/Okeānijas un Eiropas, izmantojot FIBA pasaules rangu tabulu. Čempionātā startēs Mali, Senegāla, Argentīna, ASV, Kanāda, Puertoriko, Austrālija, Dienvidkoreja, Japāna, Ķīna, Francija, Lietuva, Serbija, Spānija, Turcija un Latvija.

Pasaules U-19 kausa izcīņa tiks rīkota saskaņā ar Latvijā spēkā esošajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem, kā arī FIBA izstrādāto Covid-19 protokolu. Pirms čempionāta treniņnometne kandidātiem sāksies maija beigās.

Ventspilī Eiropas jaunatnes basketbola čempionāti notikuši trīs reizes – 2012. gadā U16 čempionāts, bet 2013. gadā un 2018. gadā U18 čempionāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: