Kāda ventspilniece sākusi šķirot plastmasas iepakojumu, uz kura ir marķējums HDPE, taču šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā neesot bijis iespējams nodot šādu iepakojumu, jo tas bijis neliela izmēra.

«Ikdienā cenšos šķirot atkritumus, cik tas ir iespējams. Un, izlasījusi Ventas Balsī par to, ka iespējams nodot šķirošanai arī plastmasas iepakojumu, uz kura ir marķējums HDPE, tagad esmu sākusi šķirot arī to. Taču sastapos ar šādu problēmu – šķiroto atkritumu nodošanas laukumā Jēkaba ielā no manis nepieņēma neliela izmēra HDPE pudeles, sakot, ka šķirošanai ir derīgi tikai lieli iepakojumi. Būtu pateicīga, ja Ventspils labiekārtošanas kombināts sniegtu skaidrojumu par to, vai sašķiroto trauku izmēram ir nozīme, un, ja ir, tad kādam ir jābūt iepakojuma izmēram, lai to varētu nodot šķirošanai,» raksta mums lasītāja.

Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts skaidro, ka abos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos – Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a – pieņem visu izmēru, krāsu un formu HDPE.

«Izrunājot radušos situāciju ar šķiroto atkritumu savākšanas laukumu darbiniekiem, esam nonākuši pie secinājuma, ka pārpratums ir radies nevis nodotā materiāla izmēra, bet, iespējams, nodotā apjoma dēļ, pieņemot, ka laukuma apmeklētājs ir vēlējies saņemt atzīmi akcijas kartītē par atnesto sašķiroto materiālu. Lai iedzīvotāji varētu piedalīties akcijā Vide bez atkritumiem un saņemtu zīmogu akcijas kartītē, nepieciešams nodot 0,1 m3 sašķirotā stikla, plastmasas, makulatūras un kartona vai metāla. Esam pateicīgi ikvienam mūsu klientam par atbildīgu atkritumu apsaimniekošanu, tos šķirojot, un atvainojamies par radušos pārpratumu un sagādātajām neērtībām,» skaidro Ventspils labiekārtošanas kombināta Sanitārās tīrīšanas iecirkņa vadītāja vietniece Inese Mičule.

HDPE (augsta blīvuma polietilēns) – visbiežāk sadzīves ķīmijas iepakojums, šampūna, jogurta trauciņi utt.

LDPE (zema blīvuma polietilēns) – visbiežāk maisiņi, plēves, transportēšanas iepakojumi utt.

PET (polietilēntereftalāts) – visbiežāk dzērienu pudeles, pārtikas trauciņi, plastmasas burciņas utt.

Avots: zalajosta.lv

Materiāls sagatavots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Projekts: DZĪVES VIDES NOSPIEDUMI VAKAR, ŠODIEN, RĪT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: