27. novembrī plkst. 18 Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā tiks atklāta Gundegas Rebhūnas izstāde ''Vēro… Sajūti…Piedzīvo…'', kuras fotogrāfijās māksliniece atainojusi jūru, kuģus, ostu un Ventspils pilsētu.

Šī ir fotogrāfes pirmā personālizstāde, un zīmīgi, ka savu mājvietu tā atradusi tieši autores pirmajā skolā.

Visas izstādē izvietotās fotogrāfijas uzņemtas vienā no ventspilnieku un pilsētas viesu iecienītākajiem pastaigu maršrutiem - no Ostas ielas promenādes dodoties pa Pils ielu, gar Dienvidu molu un visbeidzot sasniedzot pludmali. Izstāde kalpo kā atgādinājums tam, ka skaistu skatu meklējumos ne vienmēr jādodas tālos ceļos, un māksliniece vēlas iedvesmot skatītājus vērot, sajust un piedzīvot to, cik daudz skaistuma ir tepat - mums apkārt.

Interese par fotogrāfijām un fotografēšanu Gundegai Rebhūnai bijusi jau kopš bērnības, jo arī viņas tētis, kordiriģents un fotogrāfs Andris Rebhūns, pievērsies šai mākslai. Taču pirms aptuveni pieciem gadiem interese radusies atkal, un tās mudināta autore izgājusi četrus kursus ''Foto akadēmijā'', mācoties pie Māra Kundziņa, kam vēlāk sekojušas studijas Sergeja Kondrašina foto skolā un mācības ''Foto telpā'' pie skolotāja ir Mārtiņa Vanaga.

Izstāde būs apskatāma līdz janvāra vidum.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: