Piektdien, 15. novembrī noslēgsies ikgadējā p/i ''Komunālā pārvalde'' organizētā lapu savākšanas akcija, kad iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja bez maksas nodot sagrābtās un maisos saliktās kritušās koku lapas.

Akcijas ietvaros, kas norisinās no 1. oktobra līdz 15. novembrim, šobrīd jau ir izvesti 11 500 lapu maisu. Ik gadu akcijas laikā tiek izvesti aptuveni 12 000 lapu maisu.

Komunālā pārvalde aicina iedzīvotājus lapu maisu izvešanu pieteikt, zvanot pa tālruni: 63624269, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti, jo atbildīgais dienests dodas tikai uz tām ielām, kuru adreses tiek pieteiktas Komunālajā pārvaldē, un tas nebrauc atsevišķi uz visām Ventspilī esošām ielām, lai meklētu izliktos lapu maisus, kuri nav pieteikti savākšanai.

Diemžēl šī gada akcijas periodā lapu maisos tika atrasti daudz sadzīves atkritumi, un dažādi dārza atkritumi. Lūdzam iedzīvotājus būt atbildīgiem un ņemt vērā to, ka lapu maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas paredzēts izmantot kompostam.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA ''Ventspils Labiekārtošanas kombināts'' vai kādu citu firmu. Pēc akcijas noslēguma, sagrābtās koku lapas privātpersonas bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas.

Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. No 15. novembra līdz 15. decembrim privātmāju īpašnieki varēs pieteikt bezmaksas kaisāmā materiāla piegādi ietvju, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kg smilts un sāls maisījuma.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: