Ceturtdien, 14. novembrī plkst. 11, Liepājā norisināsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes svinīgais pasākums, kas veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai.

Pasākuma laikā VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš un Kurzemes reģiona brigādes komandiera vietnieks virsleitnants Andis Auziņš VUGD amatpersonām pasniegs VUGD Goda rakstus, VUGD Pateicības un Kurzemes reģiona brigādes Pateicības.

Par priekšzīmīgu dienestu un personisko ieguldījumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta attīstībā, ar Iekšlietu ministrijas Goda rakstu tiks apbalvots Ventspils daļas vada komandiera vietnieks virsniekvietnieks Andrejs Fevraļovs.

Ar VUGD I pakāpes apbalvojuma zīmi ''Par priekšzīmīgu dienestu'' tiks apbalvots Ventspils daļas vada komandiera vietnieks virsniekvietnieks Edijs Rozentāls.

14. novembrī svinīgajā pasākumā VUGD Liepājas 1. daļā par priekšzīmīgu dienesta uzdevumu izpildi un sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 101.gadadienu ar VUGD Goda rakstu tiks apbalvoti: Ventspils daļas Piltenes posteņa ugunsdzēsējs glābējs (autovadītājs) kaprālis Džordžs Grants, Ventspils daļas ugunsdzēsējs glābējs (autovadītājs) kaprālis Ģirts Magonītis un kaprālis Agnis Rozentāls.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes Pateicība tiks izteikta Ventspils daļas vada komandierim virsleitnantam Raitim Šmitam, inspektorei leitnantei Diānai Arbidānei, kaprāļiem Kārlim Brikmanim, Edgaram Priedem un Modrim Zaķim.

Savukārt, svinīgajā pasākumā 15. novembrī Rīgā Kurzemes reģiona brigādes amatpersonām tiks pasniegti Iekšlietu ministrijas apbalvojumi, kā arī VUGD apbalvojums ''Par priekšzīmīgu dienestu''.

Par pašaizliedzīgu un profesionālu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību, ar Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi ''Par pašaizliedzību'' tiks apbalvots Liepājas iedzīvotājs Aleksandrs Kameņevs, kurš šī gada 7. jūlijā, braucot pa ielu, pamanīja, ka no kādas dzīvojamās mājas mājā nāk melni dūmi. Viņš izsita mājas loga stiklu, iekļuva telpās un izglāba divus cilvēkus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -5
    qwerty 13.11.2019, 15:50:06

    Ja tu esi ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, tad tev ir jādzēš un jāglābj. Tāds darbs, jo tāda ir tava izvēle ! Ja ķirurgs izārstē pacientu, tad medaļu? Ja pilots nosēdina lidmašīnu, tad ordeni? Ja maiznieks izcep maizi ,tad pateicības rakstu? Katrs dara savu darbu.

  • -5
    Annele 13.11.2019, 16:25:54

    Ja tu esi bezdarbnieks tad ''aveni'' pasniegt? Izlasi rakstu sākumā par ko tiek izsniegtas.Nevajag skaust uz citiem.Visi jau nav ka tu ja jau neko neesi sasniedzis un nav amata .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: