Pēc iedzīvotāju ierosinājuma nākamgad Ventspilī taps jauna figurālā puķu dobe – zaķu ģimene.

Pateicoties iedzīvotāju aktivitātei un ierosinājumiem, Ventspils domes Pilsētas attīstības komisijā nolemts atbalstīt jaunas figurālās puķu dobes jeb topiārija izveidi. No iedzīvotāju iesūtītajām idejām par piemērotāko atzīta ideja par zaķu ģimeni. Jaunā figurālā puķu dobe atradīsies jaunizveidotajā skvēriņā pie Mazbānīša gala stacijas "Kalns", netālu no Ventspils Piedzīvojumu parka.

Pašlaik Ventspili rotā piecas puķu skulptūras un figurāli veidoti apstādījumi - Bērnu pilsētiņā atrodama pīļu ģimenīte, Ostas ielas promenādē - puķu mārītes, pie Akvaparka - zemūdens pasaules puķu zivis, Jaunpilsētas skvērā - Sanda Prūša bobsleja kamanas ar puķu bobslejistiem, bet Lielajā prospektā ventspilniekus un pilsētas viesus priecē ziedu pulkstenis.

Līdztekus jaunas figurālās puķu dobes izveidei Ventspilī norisinās arī citi darbi pie pilsētas zaļās struktūras pilnveidošanas - plānoti jauni koku stādījumi rekonstruēto un no jauna izbūvējamo ielu zaļajās zonās, kā arī tiek strādāts pie idejām Pārventas centra sakārtošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: