Trīs Kurzemes bibliotēku – Ventspils, Talsu un Kuldīgas – Eiropas Savienības informācijas punkti kopā realizē projektu „Dzīvot gudri".


Projekta gaitā Ventspils, Kuldīgas un Talsu iedzīvotāji varēs gūt jaunas zināšanas par ikdienā veicamiem energotaupības, energoefektivitātes un elektrodrošības pasākumiem, jautājumiem, kas aktuāli un nozīmīgi visiem.

Eiropas Savienības valstu, tai skaitā arī Latvijas mērķis ir veikt pasākumus, lai varētu ietaupīt  20% no patērētās enerģijas salīdzinājumā ar 2020. gadā plānoto enerģijas patēriņu.

Tos dēvē arī par "20-20-20" mērķiem, kas nozīmē,  ka par 20%  jāsamazina siltumnīcas efektu izraisošo gāzu izmešu daudzums, līdz 20% jāpalielina atjaunojamo energoresursu īpatsvars un par 20% jāpaaugstina energoefektivitāte.

Lai sasniegtu šos mērķus, būtiska ir sabiedrības informēšana par veicamajiem pasākumiem, to nozīmi, par iespējām ikvienam iedzīvotājam līdzdarboties šo mērķu sasniegšanā.

Īstenojot projektu, 11. novembrī Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks seminārs skolēniem „Energoefektivitāte un elektrodrošība". Semināra dalībnieki iegūtās zināšanas varēs pārbaudīt viktorīnā. Pareizāko atbilžu autorus gaida balvas! 

Savukārt 11. novembrī plkst. 17.30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā iedzīvotāji, ēku apsaimniekotāji, visi interesenti seminārā „Elektroenerģijas efektīva izmantošana sadzīvē"  varēs saņemt atbildes uz jautājumiem par iespējām racionāli izmantot un taupīt enerģiju, par jaunāko, ekonomiskāko sadzīves elektroierīču izvēli un drošu izmantošanu, par dzīves pārmaiņām renovētā mājoklī. Semināra praktiskajā daļā ar aprēķiniem būs iespēja salīdzināt dažādu veidu apgaismojuma efektivitāti dzīvokļos un koplietošanas telpās.

Dalību bezmaksas seminārā „Elektroenerģijas efektīva izmantošana sadzīvē" var pieteikt elektroniski vija.basko@ventspils.gov.lv vai pa tālruni 63623231 līdz 11. novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: