Jau trešo gadu, lai veicinātu studentu interesi par darbu tulkotāja profesijā, tiek organizēts konkurss studentiem ar labām svešvalodu zināšanām.

 Šo konkursu organizē „Skrivanek Baltic” sadarbībā ar četrām Latvijas augstskolām – Daugavpils Universitāti, Ekonomikas un kultūras augstskolu, Ventspils Augstskolu un Vidzemes Augstskolu. Konkursā studenti tiek aicināti tulkot no angļu, franču vai vācu valodas latviešu valodā.

Konkurss notiks divās atlases kārtās. Pieteikšanās konkursam ir „Skrivanek Baltic” tīmekļa vietnē www.skrivanek.lv, kur no 12. novembra būs pieejami teksti trīs svešvalodās. 1. konkursa kārtas darbi jāiesniedz elektroniski līdz 29. novembrim.

Pēc 1. konkursa kārtā iesūtītajiem tulkojumiem labākie divi vai trīs tulkotāji no katras augstskolas iekļūs konkursa 2. kārtā un dosies uz Rīgu, kur notiks tulkošana klātienē „Skrivanek Baltic” birojā.

Arī šogad konkursā aicināti piedalīties ne tikai valodu un tulkošanas fakultāšu studenti, bet arī pārējās minēto augstskolu fakultātēs studējošie, kuriem ir labas angļu, vācu vai franču valodas zināšanas.

Darbu vērtēšanas galvenie kritēriji būs tulkojuma atbilstība oriģinālam, valodas kvalitāte – gramatika, interpunkcija, pareizrakstība un piemērotība valodas reģistram. Konkursa žūrijā būs iesaistīto augstskolu mācībspēki un „Skrivanek Baltic” tulkotāji un korektori.

Konkursa galvenā balva ir „Skrivanek Baltic” e-mācību licence vienam gadam. Uzvarētājs pēc savas izvēles varēs apgūt vienu no piedāvātajām valodām – britu angļu, amerikāņu angļu, vācu, franču, spāņu, itāliešu, nīderlandiešu vai lietišķo angļu valodu. Konkursa balvu fondā ir arī citas veicināšanas balvas.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: