„Kādēļ man nedziedāt?” – tā sauksies baltkrievu dziesmu ansambļa „Žuravinka” gadskārtējais koncerts, kurš notiks sestdien plkst. 16.00 Ventspils kultūras centrā.

Tradicionāli vēlu rudenī „Žuravinka” aicina draugus un pielūdzējus, lai kopā ar viņiem atskatītos uz paveikto radošā gada laikā un iepriecinātu ventspilniekus ar jaunām, kā arī nu jau iecienītām baltkrievu dziesmām.

Ansamblis ir papildinājis savu repertuāru ar jaunām mūsdienu Baltkrievijas autoru Natalijas Čelembajevas, Vladimira Karačevska, Taisijas Koroļovas un Leonida Zahlevnaja dziesmām, ka arī  tautas dziesmām.

Šīs dziesmas arī izskanēs koncertā. Pagājušā sezona kolektīvam ir zīmīga ar piedalīšanos izstādē „Belarusj Ekspo-2010”,  6. starptautiskajā baltkrievu kultūras festivālā Ventspilī „No Līgo līdz Kupalai”, ka arī tradicionālajos mazākumtautību svētkos „Masļeņica”.

 

Baltkrievu dziesmu ansamblis „Žuravinka”  tika izveidots 2002. gadā un  kopš pirmās dienas to vada Ventspils 3. vidusskolas pedagoģe Anželika Zraičenko, koncertmeistare – Natalija Matjušenko.

Kolektīvā dzied kā baltkrievietes, tā arī citu tautību pārstāves. Ansamblis piedalījies vairākos starptautiskos festivālos Baltkrievijā – „Piedņepras balsis Dubrovnā” Vitebskas apgabalā 2006. gadā, „Slavjanskij bazar” Vitebskā 2008. gadā, kā arī mazākumtautību festivālos „Ventspils vainags” un  „Latgales vainags”. Ansamblis ierakstīja divus kompaktdiskus.

Uz tikšanos koncertā 6. novembrī plkst. 16.00 Ventspils kultūras centrā! Ieeja Ls 1,00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: