Gada tumšākajā sezonā veselīga un un aktīva dzīvesveida piekritēji īpaši aktīvi izmanto Olimpiskā centra Ventspils piedāvātās sportošanas iespējas iekštelpās – apmeklē atlētikas zāles, peldbaseinu, Ledus halli u. c. sporta bāzes.

Trīs atlētikas zāles

Olimpiskā centra Ventpils sporta bāzēs darbojas trīs atlētikas zāles –Basketbola hallē, Ūdens piedzīvojumu parkā un Pārventas sporta kompleksā. To apmeklētāju loks ir plašs – šeit sporto gan jaunieši, gan strādājošie, gan seniori – katrs izvēlas savām vajadzībām un motivācijai atbilstošākās treniņu iespējas.

Lielākā atlētikas zāle darbojas Basketbola hallē. Tā ir aprīkota ar funkcionāliem un kvalitatīviem trenažieriem, tostarp kardio, spēka un rehabilitācijai paredzētiem. Zāle pirms dažiem gadiem ir rekonstruēta un paplašināta, tostarp uzlabojot ventilācijas sistēmu un iegādājoties jaunus kardio, spēka un medicīniskās grupas trenažierus, kā arī stiepšanās stieni, spēka staciju, kā arī uzlabojot un saremontējot esošos trenažierus.

Ūdens Piedzīvojumu parka atlētikas zāle ir senākā atlētikas zāle Ventspilī, kas ir aprīkota ar ASV ražojuma trenažieriem, tajā ierīkota laba ventilācijas sistēma. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu treniņu, profesionāls treneris piedāvā izstrādāt individuālo treniņa programmu, ņemot vērā katra klienta fizisko sagatavotību un prasības.

31 gadu vecais Jānis Stecevičs stāsta, ka atlētikas zāli Ūdens piedzīvojumu parkā viņš regulāri apmeklē otro mēnesi. Uz Ventspili no Rīgas Jānis pārcēlies pirms pusgada un atradis šeit atbilstošāko atlētikas zāli, lai arī tā ir vistālāk no mājām. «Zāles atmosfēra mani ļoti aizrauj. Šie svaru stieņi iedod to oldscool sajūtu, ka te kāds ir trenējies, mēģinājis sasniegt rezultātus. Ir pietiekami daudz dažādu trenažieru, lai veiktu praktiski jebkuru treniņu, un ir atsevišķa zāle kardio treniņiem, arī boksa maisi.» Jānis atlētikas zāli apmeklē dažādos laikos, atkarībā no darba režīma. «Vajag mazliet izsist ķermeni no sliedēm, lai viņš adaptētos un audzētu spēcīgāku un lielāku muskuļu masu, fizisko stāvokli un izturību, tāpēc treniņu laikus vajag regulāri mainīt.» Runājot par motivāciju apmeklēt atlētikas zāli, Jānis atzīst, ka katram tā ir atšķirīga. «Kādam tas ir ļoti labs veids, kā izsist ārā tvaiku, izrauties no ikdienas rutīnas, sasprindzinājuma. Manā gadījumā tā ir mana dzīve. Es nevaru bez sporta zāles. Ja ilgāku laiku – mēnesi vai pusotru – neesmu bijis sporta zālē, jūtu, ka es plīstu un man nav enerģijas. Vajag izkustināt muskuļus, izvingrināties. Tas man dod enerģiju un dzīvesprieku, spēku. Sporta zāle man ir kā meditācija.»

Pārventas sporta kompleksā moderni aprīkotā atlētikas un fitnesa zāle tika atklāta pirms sešiem gadiem. Zāli treniņiem izmanto ne tikai pārventnieki, bet arī pilsētas kreisā krasta iedzīvotāji. Darbdienās lielākais apmeklētāju pieplūdums ir vakaros. Pārventas sporta kompleksa pārvaldnieks Ilmārs Vensbergs stāsta, ka arī pilsētas uzņēmumi – tādi kā HansaMatrix, LatSecurity un brīvosta – saviem darbiekiem apmaksā atlētikas zāles abonementu. Zāles apmeklētāju vidū ir liels sieviešu īpatsvars. Nāk arī daudz senioru, kā arī cilvēki ar kustību traucējumiem. «Vecākajai apmeklētājai ir 83 gadi, viņa nāk no rītiem regulāri trīs reizes nedēļā un ir ļoti priecīga, jo saprot, ko nozīmē kustību prieks,» stāsta instruktors Kārlis Krūmiņš.

Pārventas atlētikas zālē sastaptais senioru pāris Vladimirs un Ludmila Macko stāsta, ka pēdējā laikā atlētikas zāli izmanto regulāri – divas trīs reizes nedēļā. Ludmila, kurai ir vairāk nekā 50 gadu aerobikas un deju pasniedzējas pieredze, šobrīd atveseļojas pēc operācijas un novērtē fizisko aktivitāšu nozīmi atveseļošanās procesā un ikdienā. «Mēs apmeklējam ne vien atlētikas zāli, bet arī peldbaseinu. Sieva arī apmeklē vingrošanas nodarbības kopā ar citiem senioriem Olimpiskajā centrā. Es uzskatu, ka Ventspils ir šajā ziņā viena no labākajām pilsētām, kur cilvēki var atnākt patrenēties un par salīdzinoši nelielu samaksu saņemt ne tikai nodarbības, bet arī konsultācijas no treneriem. Šeit ir ļoti labs aprīkojums, pieredzējuši treneri, kuri palīdz saņemt tieši to, kas tev ir vajadzīgs atbilstoši vecumam. Es uzskatu, ka ar fizkultūru vajag nodarboties vienmēr. Vajag nostiprināt muskuļus, jo muskuļi palīdz asinsritei, asisnvadiem labāk veikt savu funkciju, piegādāt skābekli sirdij, smadzenēm,» atzīst Vladimirs.

Baseins pieejams arī dienas laikā

Daudzi ventspilnieki izmanto arī iespēju apmeklēt peldbaseinu Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā. «Šogad baseins ir salīdzinoši brīvi pieejams publiskam apmeklējumam arī darbdienās, darba laikā jau no plkst. 8, jo skolu audzēkņi šogad vairāk izmanto mazo peldbaseinu. Līdz ar to jebkuram interesentam lielais baseins ir pieejams arī dienas laikā,» stāsta Ūdens piedzīvojumu parka pārvaldnieks Māris Millers. Lielajā baseinā divas reizes nedēļā, otrdienās un ceturtdienās, notiek arī ūdens aerobikas nodarbības Ievas Kāršes vadībā. Daudzi šīs nodarbības apmeklē rehabilitācijas nolūkos, lai uzlabotu muguras stāju un vispārējo labsajūtu.

Jaunums, ko peldbaseinā sāka piedāvāt no šī gada, ir peldēšanas apmācības pieaugušajiem. Tās vada ziemas peldēšanas kluba Ventspils jūras lauvas valdes priekšsēdētāja Natālija Nevostrujeva. Nodarbības notiek svētdienās vairākās grupās atbilstoši dažādiem peldētprasmes līmeņiem. «Peldēšanas apmācības apmeklē gan pieaugušie, kas grib no nulles mācīties peldēt, gan tādi, kas jau māk peldēt, bet grib pilnveidot savas prasmes un būt drošāki uz ūdens, gan arī labi peldētāji, kas grib pilnveidot tehniku,» informē Millers. «Tā ir unikāla iespēja, un Kurzemē šādu pakalpojumu piedāvājam vienīgie. Arī citur Latvijā lielākā daļa liek uzsvaru uz peldētapmācību tika bērniem, bet mums šāda iespēja tagad ir arī pieaugušajiem.»

Aukstākajā gadalaikā iecienītas slidas

Arī Ledus halle ir iecienīta sporta un atpūtas vieta pilsētnieku vidū. Ikdienā Ledus halles publiskā slidotava noteiktos laikos ir brīvi pieejama ikvienam interesentam. Šeit nāk slidot gan vecāki ar bērniem, gan vecāka gadagājuma cilvēki, bet slidošanu ar disko gaismām vairāk iecienījuši jaunieši. Tiek piedāvāta arī publiskā slidošana ar hokeju, ko izmanto amatieru grupiņas, kas nāk uzspēlēt hokeju savam priekam. «Vislielākais apmeklētāju pieplūdums slidotavā ir decembrī, janvārī, ap gadumiju – kad ārā ir vēsākais laiks un visus velk uz ziemas aktivitātēm. Ja ārā nav sniega, tad nāk slidot, bet, kad uzsnieg sniegs, tad gan slidotāji pazūd uz slēpošans kalna,» ar smaidu atzīst Ledus halles pārvaldnieks Ainars Zablovskis. Ledus halles nomas punktā ir pieejams inventārs gan daiļslidošanai, gan hokejam, gan kērlingam. Nomā pastāvīgi pieejami 170 slidu pāri, gan hokejam, gan daiļslidošanai, visi izmēri – no bērniem līdz pieaugušajiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 15.11.2023, 21:36:33

    Manam ar labak patikt iekš telp.Trenneties vienrōcig meššan,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: