Šo sestdien, 9. septembrī, Ventspils Augstskolas dārzā norisināsies Vasaras noslēguma svētki, kur jaunieši, studenti un interesenti aicināti enerģiski ieskandināt jau sākušos mācību gadu un kopā atvadīties no siltajām vasaras dienām. Ieeja teritorijā no plkst. 13.00, bet pasākums norisināsies līdz pat plkst. 02.00.

Arī šogad pasākums būs sadalīts divās daļās. Aicinām doties uz augstskolas dārzu jau no plkst. 13.00, jo līdz plkst. 17:00 norisināsies “Iespēju festivāls”, kurā jebkurš interesents bez maksas varēs uzzināt par kvalitatīvām brīvā laika pavadīšanas iespējām pilsētā, prakses un darba iespējām Ventspils uzņēmumos.

“Iespēju festivālā” piedalīsies: 
    • Swedbank Latvia piedāvās apmeklētājiem interaktīvu spēļu veidā ļaus izmēģināt savas finanšu pratības spējas, kā arī varēs uzzināt vairāk par bankas pakalpojumiem jauniešiem.
    • Studentu digitālā aģentūra BASAFUL iepazīstinās ar sniegtajiem pakalpojumiem un pievienošanās iespējām. Spēļu veidā apmeklētāji uzzinās par aktuālo digitālo projektu vadīšanā un sociālo tīklu pārvaldi.
    • Bucher Municipal Latvia informēs par darba un prakses iespējām, piedāvās spēlēt spēles, stendā arī tiks izvietota uzņēmumā ražotā ielu tīrāmā mašīna.
    • Zemessardzes 46. kājnieku bataljons pastāstīs par savu darbību, ļaus apskatīt zemessargu ekipējumu, kā arī ikvienam interesentam būs iespēja aizpildīt pieteikumu Zemessardzē.
    • Europe Direct Ventspils, Ventspils bibliotēkas struktūrvienības pastāstīs par savu darbību, būs sagatavojušas dažādas interaktīvas spēles un citas aktivitātes, kā arī apmeklētājiem būs iespēja piedalīties loterijā.
    • Klubs “Māja” informēs jauniešus par Eiropas Solidaritātes Korpusa (ESC) iespējām, pastāstīs par piedāvātajām iespējām, kā arī pārbaudīs jauniešu politikas zināšanas, dodot iespēju mācīties par jauniešu iespējām pilsoniskajā aktīvismā.
    • Fotoklubs “Moments” pastāstīs par savu darbību un iespējām iesaistīties, rādīs izmantojamo anologo un digitālo fototehniku, fotogrāmatas un savus fotodarbus.
    • SIA “Zelta Vilki” aicinās aplūkot sevis veiktos darbus un iegūt informāciju par interesējošiem jautājumiem mašīnbūves un restaurācijas darbu ziņā.
    • “Team Quattro Ventspils” demonstrēs dragreisa starta egli, kā arī aicinās apmeklētājus aplūkot dragreisa auto un pārbaudīt savas reakcijas spējas.
    • Ventspils Augstskolas Studentu padome piedāvās iesaistīties studentijā, darbosies studentu info centrs, kur varēs uzdot visus jautājumus par un ap studijām un studenta dzīvi.
    • Biedrība „Šmiedrība” aicinās visus uz brīvbodi - vietu, kur apmainīties ar jebko - apģērbu, grāmatu utt. Kā arī būs informatīvi materiāli par ilgtspējību un iespēja apgleznot apģērbu ar tekstila krāsām.
    • BrainGames galda spēļu vieta, kur atpūsties, pasākuma laikā “atvilkt elpu” un jaukā kompānijā uzspēlēt dažādas galda spēles.
    • JDK „Strautuguns” informēs par iesaistīšanos deju kolektīvā, būs iespēja nobildēties fotostūrī ar tautas tērpa detaļām. 
    • Biedrība „Piedzīvojuma gars” visiem aktīvistiem un piedzīvojumu meklētājiem pastāstīs ne tikai par savu, bet arī par Latvijas Jaunatnes padomes darbu, kā arī būs sagatavojuši izaicinājumu trasi, kuru pārvarēt ir aicināts ikviens. 
    • SIA VK Tranzīts holdinga sabiedrība, kurā apvienota daļa Ventspils Brīvostas lielāko uzņēmumu - SIA VK Terminal Services, SIA VK Ekspedīcija, SIA Bio-Venta būs sagatavojusi nelielu informatīvu prezentāciju, konkursus un radošas aktivitātes.
    • Ventspils Augstskolas studentes Kristiāna Volkova, Elīna Kalniņa un māksliniece Kristiāna Zalmane parūpēsies par pasākuma māksliniecisko pusi. Kristiāna Volkova būs sagatavojusi foto izstādi un pastāstīs par nagu dizainu, Kristiāna Zalmane ļaus “pamielot acis” ar saviem mākslas darbiem, kā arī apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par tetovēšanas mākslu, tikmēr Elīna Kalniņa nodrošinās apmeklētāju vizuālo tēlu, piedāvājot seju apgleznošanu.

Otrajā daļā no plkst. 19.00 līdz plkst. 02.00 norisināsies nakts ballīte un dejas, kur varēs iepazīt un dzirdēt dažādus Latvijas jaunos, daudzsološos mūziķus. Nakts ballītē uzstāsies grupa „THE TUNES” (plkst. 19.00),  Ventspils uzlecošā zvaigzne grupa „Bukte” (plkst. 20.00), reperis Tumši Sarkana Maģija (plkst. 21.00), multi-mākslinieks I MEAN LOVE (plkst. 22.00), indie/pop grupa „Sub Scriptum” (plkst. 23.00), ar atkārtotu uztāšanos grupa „Bukte” (plkst. 00.00) un ballīti techno ritmos noslēgs Ventspils reiva mūzikas apvienība REVENTA.CO (plkst. 01.00).
Biļetes uz nakts ballīti aicinām iegādāties tiešsaistē ticketshop.lv. Biļetes iepriekšpārdošanā – 5 EUR, pasākuma dienā – 7 EUR. Bērniem līdz 7 gadu vecumam un personām, uzrādot invaliditātes apliecību, ieeja bezmaksas.

Par garšīgu ēdienu parūpēsies mūsu sadarbības partneri „Vanilla Dreamz”, savukārt slāpes remdēs uzņēmums “Viss labi”. Teritorijā ienest stikla taru, savu pārtiku vai dzērienus nav atļauts.

Nepilngadīgajiem ieeja uz nakts daļu tikai pilngadīgu personu pavadībā un uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pornieks 08.09.2023, 11:27:05

    Man arvien vairāk sāk likties ka dzīvoju kaut kādā paralēlajā realitātē.

  • -2
    Alens 10.09.2023, 08:21:15

    Nu nē, Tev neliekas, tā ar dzīvojam(eksistējam).
    Šamā tukšā ciemā pat vakarpastaiga par lieku izrādījusies, jo leiši jau mājup aizbraukuši, bet mīļiem ventiņiem pietiek ar salūtu divreiz gadā. Tā ka smaidām, forumējam un muļķu zemē jaunu poti gaidām..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: