Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju par laupīšanu Ventspilī – kādai seniorei, nodarot miesas bojājumus, atņemts mobilais telefons.

Cietušās palīgā saucienus izdzirdējusi kaimiņiene, kura uzbrukumu pārtraukusi. Tajā pašā dienā Valsts policijā ieradās iespējamā vainīgā persona - sieviete tika aizturēta un pret viņu uzsākts kriminālprocess. 

Vakar, 4.septembrī ap pulksten 10.15 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Ventspilī, kādā īpašumā notikusi laupīšana – seniorei, nodarot miesas bojājumus, nolaupīts mobilais telefons. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un ieguva informāciju par vainīgo personu.

Tajā pašā laikā Valsts policijas iecirknī Ventspilī ieradās iespējamā vainīgā persona, kurai noteikts drošības līdzeklis citā kriminālprocesā – nodošana policijas uzraudzībā, kas nozīmē, ka noteiktās dienās un laikos jāierodas Valsts policijā. Likumsargi sievieti aizturēja aizdomās par laupīšanu.

Sākotnējā informācija liecina, ka sievietes ir pazīstamas un uzbrucēja devusies pie kundzes dzīvoklī, kur, nodarot viņai miesas bojājumus, nolaupījusi mobilo telefonu. Cietusī kliegusi, ko izdzirdējusi kaimiņiene, kura iegāja dzīvoklī, pārtraucot uzbrukumu.

Valsts policijas amatpersonas aizdomās par to, ka aizturētā, iespējams, atradās apreibinošo vielu ietekmē, nogādāja viņu medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. 

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas grupas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: