No 8. līdz 10. septembrim Ventspils novada Vārves pagastā un Talsu novadā norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu kaujas prasmes Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai un savu spēju pilnveidošanai.

Mācību uzdevumu izpilde notiek ar  AS “Latvijas valsts meži”, Talsu novada pašvaldību, “Meža pētīšanas stacijas” un Dabas aizsardzības pārvaldi saskaņotās teritorijās.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Ar kandidātu prasībām var iepazīties www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Talsu novada, Ventspils valstspilsētas un novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 25627389 vai rakstīt uz e-pastu 46bn@mil.lv, vai personīgi ierasties vienībā – Ventspils novads, Vārves pagasts “Vanagi”.

Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā – zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv vai aizpildiet anketu www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze. Vairāk informācijas par Zemessardzi tīmekļvietnē www.zs.mil.lv

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā zemessargi izmantos mācību munīciju, kas rada skaņu, bet neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas. Pa autoceļiem Ventspils novada Vārves pagastā notiks militārā transporta īslaicīga pārvietošanās.

Pateicamies iedzīvotājiem par sapratni un atbalstu mācību norisē! Zemessardzes aktivitātes ir vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu, un mēs trenējamies, lai visi kopā sargātu Latviju.

Jau ziņots, ka no 7. septembra līdz 2. oktobrim Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes atbildības teritorijā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2023”, lai pilnveidotu un stiprinātu spēju veikt uzdevumus valsts apdraudējuma gadījumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: