17. septembrī, Ventspilī notiks šī gada lielākie skriešanās svētki un visas distances šogad tiks veiktas vienā dienā, tādēļ gan pilsētas iedzīvotājus, gan apmeklētājus organizatori aicina iepazīties ar satiksmes ierobežojumiem maratona dienā.

17. septembrī no plkst. 9 līdz plkst. 15.30 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme maratona skrējiena maršrutā: Starts pie koncertzāles ''Latvija'' – Pāvila iela – Saules iela – Krustkalna iela – Ganību iela – Bērzu iela – Kuldīgas iela – Jūras iela – Ganību iela – Lielais prospekts – Kroņa iela – Kapteiņu iela – Kr.Valdemāra iela – Ostas iela (apgriešanās) – Kr.Valdemāra iela – Jaunā promenāde – Loču iela – Kroņa iela – Lielais prospekts – Finišs pie koncertzāles ''Latvija''. Papildus atsevišķās vietās tiks slēgta vai ierobežota satiksme trasei tuvākajos ielu posmos.

No plkst. 9 līdz 15.30, ar policijas kontroli, trasi būs iespējams šķērsot Saules – Inženieru, Ganību – Inženieru, Jūras – Kuldīgas, Jūras – Ganību un Karlīnes – Kapteiņu ielu krustojumos.

No plkst. 9 līdz 10.15, no 12 līdz 13.30 un no 14.10 līdz 15.30 ar policijas kontroli, trasi būs iespējams šķērsot Vasarnīcu un Lielā prospekta krustojumā.

Izbraukšana no trases iekšpusē izvietotajiem kvartāliem būs iespējama:
Riņku – Puķu – Pāvila – Priežu ielu rajons pa Inženieru ielu, krustojumos ar Ganību ielu un Saules ielu;
Ostgala rajons (Karlīnes – Znotiņu – Patversmes – Zvejnieku – Austrumu – Smilšu ielas) Karlīnas ielas krustojumā ar Kapteiņu ielu.
Tie ventspilnieki un viesi, kuri plāno ar autotransportu nokļūt uz Brīvdabas muzeju, Piejūras kempingu, pludmali un citiem objektiem Vasarnīcu ielas rajonā, iesaka izmantot Inženieru ielu.

Pasākuma laikā tiks ierobežota arī sabiedriskā transporta kustība pilsētā, tāpēc ir iespējama autobusu kavēšanās. Papildus informācija par sabiedriskā transporta ierobežojumiem tiks izvietota arī autobusu pieturās. Sīkāka informācija pieejama, zvanot pa tālruni 63622422.

Maratona dalībniekiem un skatītājiem autotransporta novietošanai ieteicams izmantot Reņķa dārza auto stāvlaukumu Kuldīgas ielā 66 (Kuldīgas un Sporta ielu krustojuma rajonā).

Skrējējus trasē uzmundrinās un atbalstīs līdzjutēji, kā arī būs izvietoti vairāki atbalsta punkti.

Organizatori atvainojas ventspilniekiem par sagādātajām neērtībām un aicina piedalīties Ventspils Maratonā vai atbalstīt skrējējus!

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -5
    avairs lebmergs 11.09.2022, 22:48:11

    Labais

  • -3
    juris700 17.09.2022, 10:16:12

    Jau zb šie ierobežojumi...gribat bizot-vecais užavas ceļš..bizojat uz nebēdu,jūras krasts..lūdzu desojat,apkārt bušiņiem..uzpriekšu
    Bet pilsētā pārvietoties dēļ šitiem aizliegt nevajag

  • -1
    reku 17.09.2022, 11:21:51

    Satiksmes ierobežojumi mani gan neskar,taču piekritīšu,ka šādu pasākumu nevajadzētu rīkot pilsētas ielās,tas nekas,ka citur pasaulē tā dara,bet gan kaut vai pa to pašu veco Užavas ceļu-pusi distances pa vienu ceļa malu,tad apgriezties un pretējā virzienā atpakaļ uz pilsētu,kur arī noslēguma ceremonija.Īstie sporta entuziasti-līdzjutēji gan jau atradīs izeju,kā vērot sacensību un atbalstīt sportistus.
    Un tikai nevajag tagad te muldēt,ka sports esot jāpopularizē,utt.Kas gribēs,tas izvēlēsies pats-sportu vai spirtu,bez visas uzbāzīgās popularizēšanas.

  • -5
    yolo 17.09.2022, 15:30:02

    Beidziet muldēt, Jums tāpat nav kur braukt 6dienā. Sēžat te forumā un muļķības rakstat

  • -2
    Marta P 19.09.2022, 13:16:53

    Visur pasaulē, daudz lielākās, aizņemtākās pilsētās cilvēki spēj priecāties par šādiem maratoniem, dodas atbalstīt skrējējus, piedalās paši, bet jā, Ventspilī atkal briesmas, tiek atbalstīts veselīgs dzīvesveids, skriešana, kustība..Cik traki.
    Kad ir klusais periods, pasākumu maz - šausmas, pilsētā nekā nenotiek. Jauniešiem nekā nav. Nav ko darīt.
    Kad ir pasākums, kurā var piedalīties burtiski ik viens, dažādās distancēs, vecuma grupās, soļot, skriet - kā var, māk, kā ērtāk - atkal nav labi.
    Kas būtu labi? Esat devuši ierosinājumus? Esat piedalījušies tajos konkursos, kur dome dod naudu pasākumu organizēšanai? Ir iespēja, organizē labāku!

  • -1
    Puaro 19.09.2022, 23:29:32

    netiki ar auto pie Hūtes stāvlaukumā uzpīpēt?

  • -1
    Pareizais viedoklis 17.09.2022, 11:38:09

    Pilsētā bardaks klasiskais!

  • 0
    Sporta pārvalde 20.09.2022, 08:14:05

    Lai popularizētu sportu un aktīvu dzīvesveidu, Ventspilī jau no 2009.gada tiek organizēts pusmaratons, bet no 2016.gada maratons. Organizējot šāda mēroga pasākumus iedzīvotājiem, jārēķinās ar transporta un sabiedriskā transporta ierobežojumiem.
    Informācija par satiksmes ierobežojumiem tika publicēta laikrakstā “Ventas Balss”, interneta portālos, kā arī sociālajos tīklos.
    Šāda prakse, ka nozīmīgi sporta pasākumi notiek pa pilsētas ielām ir ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, radot sporta svētku atmosfēru dalībniekiem, pilsētas iedzīvotājiem un līdzjutējiem.
    Lūdzam iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret šāda veida pasākumiem un atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

  • 0
    Pareizais viedoklis 09.09.2023, 10:34:32

    Atkal!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: