Rīgā Lucavsalas petankas laukumos notika Latvijas čempionāts jauktajās dubultspēlēs, kur sacentās  27 jaukto pāru komandas no septiņiem Latvijas sporta klubiem.

Sacensību nolikums atļāva jaukto pāru komandas veidot no dažādu klubu spēlētājiem, ko dalībnieki arī izmantoja – tā Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja viens ventspilnieku pāris – Raido Blumbergs un Eva Martinsone, bet vēl seši kluba spēlētāji - Inga Apmane, Aida Pētersone, Agita Puriņa, Aija Rudzīte, Silva Vensberga un Andris Padrevics bija izvēlējušies komandu veidot kopā ar citu klubu pārstāvjiem.

Sākotnēji tika aizvadītas četras spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kurām 16 jauktie pāri tālāk finālturnīrā pēc izslēgšanas spēļu principa cīnījās par medaļām un labākām vietām Latvijas čempionātā, bet pārējie tikai par iespējami labāku vietu un ranga punktiem.

Sešpadsmitniekā iekļuva visi ventspilnieku pārstāvētie pāri, kā pirmie ar visām uzvarētām spēlēm, astotdaļfinālā iekļuva Andris Padrevics un Erģemes kluba pārstāve Laura Miglāne, ar trīs uzvarām, kā trešie - Aija Rudzīte un ērģemietis Imants Zvirbulis, sestie - Raido Blumbergs un Eva Martinsone, astotie - Agita Puriņa un sporta kluba Rīgas petanka spēlētājs Aividss Švarcs, ar divām uzvarām – kā desmitie Silva Vensberga un Upesciema sporta kluba pārstāvis Kristiāns Mihailovs, vienpadsmitie - Inga Apmane un Upessciema spēlētājs Kristaps Stepiņš, bet piecpadsmitie – Aida Pētersone un upesciemietis Alvis Zīriņš.

Astodaļfinālā Ventspils kērlinga kluba pārstāvjiem vienā spēlē nācās sacensties arī savā starpā – tā ļoti sīkstā spēles galotnē Raido Blumbergam un Evai Martinsonei ar rezultātu 10:11 nācās piekāpties Ingai Apmanei un Kristapam Stepiņam, pēc kā vairs varēja turpināt cīņu tikai par devīto vietu čempionātā.

Pārējie ventspilnieku veidotie pāri sekmīgi pārvarēja astotdaļfinālu un turpināja cīņas ceturtdalfinālā, tur gan jau trīs savstarpējās spēlēs ventspilniekiem nācās noskaidrot uzvarētājus - Agita Puriņa/Aividss Švarcs ar 13:7 spēja uzvarēt Lauru Miglāni un Andri Padrevicu, Silva Vensberga ar savu pārinieku, ar rezultātu 13:5 uzveica Aidas Pētersones komandu, bet Inga Apmane/Kristaps Stepiņš ar 13:6 uzvarēja Aiju Rudzīti/Imantu Zvirbuli, tā atdarot arī par čempionāta pirmās spēles bezierunu zaudējumu. Pusfināla spēlē Inga Apmane un Kristaps Stepiņš sacentās ar Silvas Venbergas komandu, kurai arī iepriekš Šveices sistēmas spēlē bija zaudējuši, taču šajā atbildīgajā spēlē sīkstā cīņā ar rezultātu 12:10 uzvarēja I.Apmanes/K.Stepiņa komanda, iekļūstot finālā. Otrā pusfināla spēlē Agitas Puriņas komandai nācās atzīt Rīgas petankas spēlētāju Ievas Annas Gulbes un Jura Keiša uzvaru (9:11).

Finālspēlē Inga Apmane/Kristaps Stepiņš ar 13:7 uzvarēja Ievu Annu Gulbi un Juri Keišu, tā abiem izcīnot savu pirmo zelta medaļu Latvijas čempionātā jauktajās dubultspēlēs, Savukārt, cīņā par bronzas medaļu Agita Puriņa un Aividss Švarcs ar rezultātu 13:3 pārspēja Silvu Vensbergu un Kristiānu Mihailovu.

Ar šīs sezonas Latvijas čempionāta noslēdzošajām sacensībām Ventspils kērlinga klubs ir patiesi apmierināts – protams, prieks par Inga Apmanes izcīnīto zelta medaļu un Agitas Puriņas bronzu, bet gandarījums arī par Silvas Vensbergas ceturto vietu, Aijas Rudzītes piekto, Andra Padrevica sesto un Aidas Pētersones astoto vietu.

Kopumā 2022. gada Latvijas čempionātā petankā ventspilnieki izcīnījuši atzīstamu panākumus - piecas zelta medaļas (Raido Blumbergs TIR un vīriešu vienspēlēs, Agita Puriņa - sieviešu vienspēlēs, Inga Apmane- veterānu trijniekos un jauktajās dubultspēlēs), četras sudraba medaļas (Raido Blumbergs, Andris Padrevics – vīriešu dubultspēlēs un, kopā ar Nauri Bogdanoviču – vīriešu trijniekos, Aida Pētersone, kopā ar sporta kluba Boule – sieviešu trijniekos un veterānu komandā), četras bronzas medaļas (Inga Apmane - sieviešu vienspēlēs, Eva Martinsone – TIR, Aida Pētersone sieviešu dubultspēlēs, Agita Puriņa – jauktajās dubultspēlēs). Līdz ar ar aukstajiem un jau tumšajiem septembra vakariem petankas sezona izskan - Ventspilī vēl šonedēļ atlicis izspēlēt Ventspils 11. atklātā čempionāta petankā vienspēļu finālturnīru, bet Latvijas mērogā gada labākie 12 spēlētāji sieviešu un vīriešu konkurencēs Upesciema stadionā aizvadīs tradicionālo sezonas noslēguma turnīru ''Zelta bumba 2022''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: