Latvijas 3x3 basketbola U17 izlase ar sporta skolas Spars audzēkni Tomu Markusu Salnāju sastāvā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā,spraigā finālā piekāpjoties Vācijas vienaudžiem.

Grupas turnīrā Latvijas izlase piekāpās Francijas komandai ar rezultātu 11:21, bet uzvarēja Horvātiju ar rezultātu 21:13, tādējādi iekļūstot ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālā tika pārspēta Lietuvas vienība ar divu punktu pārsvaru (19:17), nodrošinot iespēju spēlēt pusfinālā, kurā pretī stājās Izraēlas izlase. Arī šajā mačā tika izcīnītā uzvara (21:16), tā sasniedzot finālu. Finālā latvieši spēlēja pret Vācijas komandu, pēc neveiksmīga sākuma prata atspēlēties un tika arī pie iespējas gūt uzvaras grozu, tomēr to neizmantoja, galu galā piedzīvojot zaudējumu 20:21 un tiekot pie sudraba medaļām.

Kopā ar Tomu Latvijas U-17 izlasi finālturnīrā Atēnās pārstāvēja – Jānis Censonis (Jēkabpils), Kristians Artis Pastors (Salaspils) un Edvards Egle (BJBS “Rīga” / A.Kraukļa VEF BS). Salnājs piecās Eiropas čempionāta finālturnīra spēlēs guva 16 punktus, bet rezultatīvākais komanda un otrais labākais punktu guvējs visā turnīrā bija Censonis – viņam 43. Latvijas U17 izlase iekļuva Eiropas kausa finālturnīrā pēc trim izcīnītām uzvarām kvalifikācijas turnīrā Ungārijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: