Matīss Kaudze un Anna Gulbe izcīnīja uzvaras Latvijas ziemas čempionātā mešanas disciplīnās, bet Darjai Sopovai ASV izdevās kāpt uz goda pjedestāla trīssoļlēkšanā.

Latvijas ziemas čempionāts tā sauktajās tālajās mešanu disciplīnās (veseris, disks, šķēps) divas dienas risinājās Koknesē, un mūsu puses sportistiem dalība tajā sanāca ļoti produktīva. Šķēpmešanā vecākajā grupā sporta skolu Spars pārstāvēja treneres Brigitas Romanovskas audzēkņi Matīss Kaudze un Roberts Barauss, un abi arī iekļuva pirmajā trijniekā. Uzreiz gan jāsaka, ka sacensībās nepiedalījās pieredzējušākie Latvijas šķēpmetēji, tomēr arī šādā konkurencē ir jāmāk uzvarēt. Kaudze labākajā mēģinājumā sasniedza 59,64 metrus (personiskais rekords 62,39), kas arī bija sacensību labākais rezultāts. Savukārt viņa vienaudzis Barauss ar 51,65 metriem, kas universālajam vieglatlētam ir personiskais rekords, ieņēma trešo vietu.

Diska mešanā dāmām pārliecinoši labākā izrādījās Ventspils novada sporta skolas pārstāve Anna Gulbe. Ceturtajā mēģinājumā viņa sasniedza 42,87 metrus (personiskais rekords 45,89 m) un apsteidza tā brīža līderi Auci Mūrnieci no Kuldīgas, kura atlikušajos piegājienos savu rezultātu uzlaboja, tomēr līdz 40 metriem netika (39,89 m).

Savukārt Darja Sopova startēja divu Teksasas augstskolu duelī Koledžsteišenā, kurā piedalījās gan trīssoļlēkšanā, gan tāllēkšanā. Trīssolī ventspilniece ar pirmo lēcienu – 12,62 metri – iekārtojās trešajā vietā, taču tālāk sekoja divi neieskaitīti piegājieni, bet trīs fināla mēģinājumus viņa izlaida. Kopvērtējumā tas gan neko nemainīja, un Sopova ieņēma trešo vietu. Tāllēkšanā trešo reizi šajā gadā izdevās pārsniegt sešu metru robežu, bet arī šajā disciplīnā ar veiksmīgu lēcienu sēriju izcelties Darjai nesanāca. Pirmajā mēģinājumā viņa aizlēca 6,09 metrus, taču atlikušajos piecos piegājienos veiksmīgs bija tikai viens – 5,92 metri. Deviņu dalībnieču konkurencē Sopovai šoreiz ceturtā vieta, bet tūlīt aiz viņas ierindojās skolasbiedrene Kristīne Blaževiča, kura labākajā mēģinājumā aizlēca 6,02 metrus. Taisnības labad jāpiebilst, ka trijnieka iekarošanai bija nepieciešams labot personisko rekordu. Darjas šīs sezonas tālākais lēciens telpās bija 6,30 metri, kas tikai par centimetru atpaliek no viņas labākā rezultāta. Komandu vērtējumā šajās sacensībās uzvarēja tieši Latvijas meiteņu pārstāvētā Teksasas Universitāte.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: