Nesot pasaulē ne tikai savu, bet arī Latvijas un Ventspils vārdu, Kultūras centra sieviešu koris ''Venda'' ar video Ērika Ešenvalda dziesmai ''Spring, The Sweet Spring'' ieguvis divas 1. vietas starptautiskos tiešsaistes konkursos – ''Under the skies of Australia'' (Austrālija) un ''American charm'' (ASV).

Abus tiešsaistes konkursus rīkoja organizācija ''Monolit Festivals'', kuras mērķis ir palīdzēt gan solistiem, gan amatiermākslas apvienībām pierādīt sevi un paust savus talantus starptautiska mēroga festivālos, konkursos un aktivitātēs. Kopumā tika iesūtīti vairāk nekā 100 dažādu mūzikas video no Itālijas, Vācijas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Austrālijas, Spānijas, Nīderlandes, Bulgārijas, Zviedrijas un vēl citām valstīm.

Pandēmijas laiks visiem bija kā pārsteigums pavisam citādākai darbības realitātei, kad pamata saziņa starp cilvēkiem, darba kolektīviem, amatiermākslas dalībniekiem notika tiešsaistē. Lai saglabātu daudzu gadu garumā veidoto kolektīva māksliniecisko līmeni, diriģentes Anitra Niedre un Rudīte Tālberga meklēja risinājumus un mērķus saviem dziedātājiem.

Video formāts bija vienīgais tā brīža iespējamais kora darbības rezultāts, jo nodrošināja iespēju katru dziedātāju ierakstīt un filmēt individuāli. Tā kā video tika veidots internacionālai auditorijai un žūrijai, par piemērotu tika atzīta Ērika Ešenvalda dziesma ''Sweet, The Sweet Spring''.

Mūzikas video režisore – Inita Pelse.

Radošā komanda – Ģirts Edvarts Stepiņš, Mareks Sumlennijs, Mareks Spruģevics, Monta Blāze un Māris Upenieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: