Mareks Mitens palīdzējis izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas AHL Ziemeļu divīzijas līderei Jutikas Comets, turklāt otrajā mačā, kurā darba vārtos bija sevišķi daudz, viņš arī tika atzīts par pirmo zvaigzni.

Nedēļu Comets sāka ar Mareku Mitenu vārtos un zaudējumu pēcspēles metienu sērijā 2:3. Mareks mačā atvairīja 35 no 37 metieniem un divus no trim pēcspēles metieniem, taču viņa kolēģi nebija precīzi ne reizi. Nākamajā spēlē iespēja tika dota šveicietim Akiram Šmidam, kas beidzās ar zaudējumu konferences kopvērtējuma apakšā esošai Bridžportas Islanders 1:4. Spēlē ar Sirakūzu Crunch vārtu drošība jau tika uzticēta Marekam. Pirmajā periodā pie precīziem metieniem netika neviena no komandām, bet otrajā jau pirmajā minūtē sarkanā gaisma iedegās aiz ventspilnieka sargātājiem vārtiem. Jau trīs minūtes vēlāk Comets panāca izlīdzinājumu, bet drīz vien arī izvirzījās vadībā. Mitens atlikušajā laikā tika galā ar visiem sāncenšu metieniem, palīdzot komandai svinēt uzvaru 3:1. Crunch hokejisti Mareku gan traucēja tikai 20 reizes

Nākamajā mačā Comets uzņēma Providensas Bruins, pirmajās divās trešdaļās izvirzoties vadībā 2:0. Mājinieki arī bija veikuši lielāku skaitu metienu (29:26), bet pēdējā periodā, vēloties nosargāt vadību, atdeva iniciatīvu visiem, kas nekautrējās to izmantot. Bruins hokejisti šajā periodā vien izdarīja 21 metienu, taču Mitenu spēja pārspēt tikai vienu reizi – trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām precīzs bija cits Latvijas hokejists Edgars Tralmaks (sezonā 12 vārti, 11 piespēles). Sāncenšu centienus atspēlēties Comets atvēsināja ar divām ripām tukšos vārtos, kas ļāva tikt pie panākuma 4:1. Spēles spožākās zvaigznes godu ieguva tieši 24 gadus vecais Mitens, kurš neitralizēja 46 no 47 sāncenšu metieniem.

Ventspilniekam tā bija septītā uzvara 14 mačos, tāpat piedzīvoti pieci zaudējumi, bet divi mači noslēgušies ar neveiksmēm papildlaikos vai pēcspēles metienos. Mareks kopumā atvairījis 89,6% metienu, vidēji mačā ielaižot 3,15 ripas.

Šonakt Comets tika pie trešā panākuma pēc kārtas, ar 7:3 pieveicot Hartfordas Wolf Pack, bet vārtos šajā mačā vārtos stājās Šmids (metieni 32/29).

AHL konferenču kopvērtējumu var redzēt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: