Basketbola klubs "Ventspils" ceturtdien piedzīvoja zaudējumu "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionātā pirmspēdējā spēlē. Ventspilnieki viesos ar rezultātu 63:83 (22:22, 19:27, 11:15, 11:19) zaudēja Nikolaja Mazura trenētajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai, kurai uzvara ļaus sezonu turpināt izslēgšanas turnīrā.

Kurzemniekiem 14 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Kristaps Mediss, 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Guntim Sīpoliņam, bet desmit punktus guva Aurims Majausks. Tartu vienībā ar 31 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Brekstons Haginss, bet 20+11 šajos statistikas rādītājos sakrāja Emanuēls Vembi. Edmunds Elksnis nepilnās 20 minūtēs guva desmit punktus.

"Ventspils" ar izcīnītu 21 uzvaru 25 aizvadītās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, kamēr Tartu komanda ar bilanci 12-14 atrodas astotajā pozīcijā.

Šodien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā pēdējo spēli aizvadīs "Ventspils", izbraukumā tiekoties ar "TalTech"/"Optibet" basketbolistiem. Lai izcīnītu otro vietu pamatturnīrā, ventspilniekiem šodien jāpārspēj tallinieši.

Mača sākums paredzēts plkst.18., un tiešraidē to pārraidīs portāls "Delfi.ee".

Tallinas komanda pēdējās piecās spēlēs tikusi pie uzvarām, pēdējo zaudējumu piedzīvojot 12. februārī pret "VEF Rīga" ar 88:102.

Jau tagad ir skaidrs, ka "VEF Rīga" un "Ventspils" garantējušas vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām spēlēs "Ogre" pret "Liepāju" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pret "Latvijas Universitāti".

LIBL pamatturnīrā komandas aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā, kas notiks 9. un 10.aprīlī "Arēnā Rīga". Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: