Veicinot sporta attīstību Ventspils pilsētā, atzīmējot Ventspils pilsētas sportistu augstos sasniegumus sportā, kā arī, lai novērtētu treneru un sporta darbinieku, entuziastu ieguldīto darbu koncertzālē Latvija pasniegtas ''Gada atzinība sportā 2021'' balvas. Ceremonija šogad notika jau 14. reizi.

''Gada atzinība sportā 2021'' nomināciju uzvarētājiem balvas pasniedza Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes amatpersonas, Latvijas Republikas Saeimas deputāti, Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Sporta federāciju padomes vadība, kā arī izcili sportisti.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers pasniedza pateicības:  
- Ritvaram Suharevam par izciliem sasniegumiem svarcelšanā Tokijas olimpiskajās spēlēs un Eiropas čempionātā, kā arī Uldim Boitmanim par ieguldījumu darbā ar augstas klases sportistiem un sporta attīstības sekmēšanā Ventspils valstspilsētā.

Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents, starptautiskās kamaniņu braukšanas federācijas prezidents Einars Fogelis pasniedza pateicības:
- Janai Kuģeniecei par iejūtību un profesionālu attieksmi Ventspils valstspilsētas sportistu veselības stiprināšanā, kura ir medicīnas māsa Olimpiskā centrā ''Ventspils'' kopš 1998. gada, kā arī Nadeždai Seilei par  augstu profesionalitāti sporta vingrošanas tiesneša darbā.

Nominācijā ''Cerība sportā'' Marija Seļezņova
Sporta skolas “Spars” džudo nodaļas audzēkne, uzvarēja Eiropas čempionātā sambo U-18 vecuma grupā svara kategorijā līdz 65kg. Latvijas U-18 čempionāta uzvarētāja džudo un Latvijas pieaugušo čempionāta bronzas medaļniece.

Nominācijā ''Paraugs sportā'' Artūrs Plēsnieks
Savās trešajās Olimpiskajās spēlēs Tokijā, ar jaunu Latvijas rekordu grūšanā 230 kilogrami un summā 410 kilogrami, izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 109 kilogramiem. 2012. gada Londonas spēlēs izcīnīja septīto vietu, bet 2016. gada Riodežaneiro spēlēs ieguva astoto vietu. Vairākkārtējs medaļu ieguvējs pasaules un Eiropas čempionātos pieaugušajiem un junioriem. Šobrīd uzsācis darbu kā sporta skolas “Spars” svarcelšanas nodaļas treneris.

Nominācijā ''Gada sporta seniors'' Valdis Cela
Ventspils veterānu sporta kluba dalībnieks. Baltijas valstu un Latvijas čempionātā vieglatlētikā senioriem ieguva zelta medaļas 100m skriešanā, augstlēkšanā, tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā.
Latvijas pašvaldību sporta senioru sporta spēlēs uzvarēja 100m skriešanā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā, augstlēkšanā.

Nominācijā ''Mūža ieguldījums'' Vaira Černiševa
Strādājusi par sporta  metodiķi pašvaldības uzņēmumā ''Ventspils Labiekārtošanas kombināts'' un sporta skolotāju Ventspils RTU koledžā. Lielu darbu Vaira Černiševa ieguldījusi vadot Ventspils vispārizglītojošās skolās orientēšanās pulciņu.  Skolotājas vadībā skolas komandas ar panākumiem startējušas pilsētas un valsts mēroga pasākumos orientēšanās sportā. Vaira Černiševa aktīvi piedalās veterānu sporta pasākumos – skrējienos, orientēšanās sportā un slēpošanā. Ar savu darbu Vaira Černiševa sekmējusi visu paaudžu interesi par aktīvu dzīvesveidu un sportu, īpaši attīstot orientēšanās sporta veidu.

Nominācijā ''Gada labākā komanda'' Basketbola klubs ''Ventspils''
Izcīnīja sudraba medaļu Latvijas Basketbola līgas čempionātā un 2. vietu Latvijas – Igaunijas apvienotās basketbola līgas regulārā čempionātā.

Nominācijā ''Labākais treneris'' Eduards Andruškēvičs/Viktors Ščerbatihs
Svarcelšanas nodaļas treneri, kuru audzēknis Artūrs Plēsnieks Tokijas  Olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 109 kilogramiem, bet Ritvars Suharevs, ar jaunu Latvijas rekordu raušanā 163 kilogrami un summā 358 kilogrami, izcīnīja 6.vietu svara kategorijā līdz 81 kilogramam. Artūrs Mežinskis ierindojās 11. vietā Eiropas čempionātā un Daniela Ivanova izcīnīja sudraba medaļu Eiropas U-20 čempionātā svara kategorijā līdz 71 kilogramam.

Nominācijā ''Ventspilnieku simpātija'' Raimonds Martinovskis
Pasaules čempionātā kikboksā izcīnīja 3. vietu Kick light disciplīnā un divas sudraba medaļas Eiropas kausā kikboksā svara kategorijā līdz 89 kilogramiem – Kick light un Light contact disciplīnās.

Nominācijā ''Labākā sportiste'' Rūta Kate Lasmane
Eiropas U-23 čempionāta trīssoļlēkšanā bronzas medaļniece. Latvijas čempione trīssoļlēkšanā. Laboja Latvijas U-23 rekordu un Latvijas telpu rekordu trīssoļlēkšanā. Sezonas labākais rezultāts 14,20 metri sasniegts sacensībās ASV.

Nominācijā ''Labākais sportists'' Kārlis Pauls Lasmanis
Tokijas Olimpiskās spēlēs kopā ar Latvijas izlases komandas biedriem Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu un Agni Čavaru kļuva par vēsturē pirmo čempionu 3x3 basketbolā vīriešiem. Šī zelta medaļa Latvijas valstij ir tikai ceturtā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tokijas Olimpisko spēļu zelta metiena autors.

Balvu ieguvēji tika sveikti deviņās nominācijās ''Labākā sportiste'', "Labākais sportists'', ''Labākais treneris'', ''Cerība sportā'', ''Paraugs sportā'', ''Gada labākā komanda sportā'', ''Gada sporta seniors'', ''Mūža ieguldījums sportā'' un ''Ventspilnieku simpātija sportā''.

Astoņās nominācijās uzvarētājus noteica profesionāli jomas pārstāvji - Sporta komisija un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja, bet nominācijā ''Ventspilnieku simpātija sportā'' uzvarētāju noteica tikai un vienīgi iedzīvotāju balsojuma rezultāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: